Kad je najteže – sloga!

0

Pored kombija za Srbiju: Folkloraši Sloge
 

Glavni koordinatori Akcionog štaba su Silvija Mitrović, zadužena za prikupljanje pomoći i Cvetko Jefimić, zadužen za logistiku.

 

Više fotografija o humanitarnim akcijama pogledajte OVDE

 

– Napravili smo listu raznih proizvoda koji su potrebni na ugroženim područjima. Listu

Silvija Mitrović i Cvijetin Pantelić – Cico

svako veče aktuelizujemo kako bi mogli građanima, koji zovu, da tačno kažemo šta je najpotrebnije. Jedno udruženje iz Landaua donelo je u naš klub konzerve sa hranom i pelene u vrednosti od 3.000 evra. Prethodno su se uverili kako mi radimo jer im je bitno da će pomoć stići u prave ruke – rekla je Silvija Mitrović.
 

– U mom delu posla, evidencije i logistike sve teče po planu. Do sada je količinski iz ovog regiona, za kratko vreme, sakupljena roba za kompletan šleper. Mada nas ovde u Manhajmu ima više iz Republike Srpske, nećemo da se delimo, već ćemo pomoć podjednako slati za Srbiju i Republiku Srpsku – kazao je Cvetko Jefimić.

 

U akciji i Turci

Zadovoljni smo akcijom. Odziv je prevazišao sva naša očekivanja. Iznenađujuće je da su se akciji pridružile i ostale nacije. Večeras je stigla grupa građana, predstavili su se da su Turci i predali nam pun džip humanitarne pomoći i rekli da je to od srca za Srbe. Najavljena je i pomoć iz Karlsruea, dva puna busa. Akcija se nastavlja dokle god bude trebalo – rekao predsednik Srpskog kulturnog društva Sloga Manhajm, Teodor Tomašević.

 

Pomažu i fudbaleri

Fudbalski klub "Srbija" iz Manhajma se takođe priključio akciji i na narednoj utakmici će prihod od ulaznica i prodaje hrane predati Akcionom štabu za kupovinu humanitarne pomoći.

Folklorni ansambl Sloge je pokrenuo akciju od prvog momenta na svojim radnim mestima, a mlađi članovi organizuju akcije u svojim školama.

Jedan od najaktivnijih među aktivnima je Cvijetin Pantelić – Cico iz Manhajma.

 

– Već prošle nedelje smo odreagovali i poslali smo dva čamca, četiri agregata za proizvodnju struje i na desetine pari gumenih čizama. To je sve otišlo prema Modriči i Šamcu. Doktor Ranko Pavlović i ja smo za drugu turu želeli da damo naš doprinos i obezbedili smo lekove direktno iz fabrike.

 

Lekove smo pripremili za bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju i za bolnicu u Šamcu čija je vrednost približno 12.000 evra a mi smo ih od firme, Akcion Medeor iz okoline Krefelda, dobili za 2.000 evra. Uz to smo nabavili i šest mašina za isušavanje vlažnih prostorija nakon poplava koje smo platili 350 evra po komadu. Prava vrednost jedne mašine je nešto oko 1.200 evra. Polovinu sakupljene pomoći ćemo da dopunimo sa higijenskim materijalom i poslaćemo ga u Frankfurt odakle će da bude tranSPORTovan za Srbiju, a druga polovina će odavde da krene za Bosnu – kaže Cvijetin Pantelić – Cico.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here