Kad slave žene balkanske

0

Kao da su na modnoj reviji
 

Već u ranim večernjim satima počele su da dolaze dame svih generacija, sve lepša od lepše. Sličan jezik, sa različitim dijalektima, koji je odzvanjao salom, podsetio je prisutne na "stara vremena". Srpkinje, Makedonke, Hrvatice, Bosanke i Slovenke pevale su u jedan glas, igrale zajedničko kolo i plesale u istom ritmu.
 

Vlasnik restorana Ranko Aćimović potrudio se da slavljenicama ništa ne nedostaje a i sam je, uz pomoć četvorice konobara, služio vesele goste.
 

Naše "Švajcarkinje" najveselije

– Moj poziv podrazumeva gostovanja kod naših ljudi po celoj Evropi, pa mogu da kažem da su naše "Švajcarkinje" najveselije – uvek su spremne za pesmu, igru i druženje. Posebno me raduje što sam već dobila poziv za sledeću godinu – kaže za "Vesti" Lepa Đorđević.

– Nije mi bilo teško, ovakvi gosti svakom su ugostitelju čast i priznanje – sa osmehom kaže Ranko.
 

Muzičari Para, Neša i Mlađa, prošetali su pesmom od Vardara do Triglava, a jedva da su imali vremena za odmor i da nešto prezalogaje jer su muzičke želje stizale jedna drugu.
 

Pred ponoć u sali se pojavila estradna umetnica Lepa Đorđević, koja je već ionako usijanu atmosferu dovela do ključanja, pa je zabava potrajala bukvalno do prvih petlova.
 

– Vreme nam je u pesmi i igri proletelo kao tren – "žale" se Slovenka Ivanka Žumbrek i Makedonka Ana Prostatov, a Srpkinja i Hrvatica Milica Janković i Zlata Detelji predložile su da se i sledeće godine isto društvo okupi na istom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here