EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV
Vladimir Putin

Vreme posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće vrlo brzo dogovoreno čim to dozvoli epidemiološka situacija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Zaista postoji aktuelan poziv predsedniku (Rusije) da poseti Srbiju. Znate da predsednik izuzetno ceni naše bratske i partnerske odnose i takve suštinske, ozbiljne i obostrano korisne odnose za narode dve zemlje. Naravno, čim epidemiološka situacija dozvoli, vrlo brzo će se diplomatskim kanalima dogovoriti o datumima takve posete – odgovorio je Peskov na pitanje novinara o mogućnosti Putinove posete Srbiji.

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je u sredu da se u Srbiji nadaju da će predsednik Rusije Vladimir Putin u maju doći u Beograd zato što će tada biti svečano otvaranje Hrama Svetog Save.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je jutros da očekuje posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, po ranijem dogovoru, ali da sve zavisi od pandemije koronavirusa.

– Mi ga (Putina) očekujemo do kraja godine, to je naš raniji dogovor i nadamo se tome – rekao je Vučić upitan da li se može očekivati skoriji dolazak Vladimira Putina u Srbiju, a povodom posete ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi.

Vučić je rekao i da treba da se odluči na koji način ćemo svetu predstaviti Hram Svetog Save, da li kroz posebne litije, osveštanje, da o tome treba razgovarati i sa patrijarhom Porfirijem, te da li će to biti u prisustvu Putina, budući da je Rusija donirala značajna sredstva za Hram.

– Važno su nam odnosi sa Rusijom, a Selaković posle Moskve ima i toga i važnu posetu Teheranu. Nije lak posao, mnogo toga moramo da uradimo i napravimo u narednom periodu – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here