EPA
Ramzan Kadirov

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da ukrajinske i zapadne specijalne službe pripremaju terorističke napade kako bi ga ubile.

– Čine sve da me se reše. Postoje informacije da europske obaveštajne službe pripremaju terorističke napade protiv mene preko ukrajinskih obaveštajaca – kazao je za rusku državnu televiziju Rusija-1.

Istovremeno, Kadirov je izrazio uverenje da će svi oni koji planiraju atentat na njega u svakom slučaju izgubiti.

– Ako me ubiju hiljadu puta, i dalje ćemo pobediti. I ako umremo, pobedićemo! Ako ostanemo živi, pobedićemo 100 posto. Neće se ostvariti ono što oni (Ukrajinci) žele – dodao je Kadirov, prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.

Komentarisao je i reči šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova koji je nedavno rekao da su ukrajinske specijalne službe “ubijale i nastaviće da ubijaju Ruse bilo gde u svetu do potpune pobede”.

Prema Kadirovu, Budanov nema budućnost “jer ruski narod ima svoje branioce”.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine, nekoliko poznatih Rusa je stradalo u atentatima. U avgustu prošle godine novinarka i politikološkinja Daria Dugina poginula je u eksploziji autobombe, a prošlog meseca je vojni bloger Vladlen Tatarski ubijen u eksploziji u Sankt-Peterburgu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here