Šoping je nešto u čemu skoro svaka zena uživa. Međutim, kako ishod šopinga ne bi bio prazan novčanik i ne tako pun ormar, za vas imamo nekoliko saveta za pametnu kupovinu!

Isplanirajte šoping
Pre upuštanja u avanturu po tržnim centrima isplanirajte šoping. Proverite šta već posedujete u svom ormaru, a šta je ono što vam je neophodno. Napravite spisak komada koji su vam potrebni, pa tek onda krenite u kupovinu.

Klasični komadi koji ne izlaze iz mode
Fokusirajte se na klasične komade. Stvari koje ne izlaze iz mode poput kožne jakne, dobrog kaputa, klasičnih modela farmerica, jednostavnih majica i džempera uvek možete nositi. Zato je dobro uložiti u dobar komad koji možete nositi godinama i koji će uvek biti u trendu!

Oprezno sa trendovima
Trendovi su uvek interesantni i inspirativni za eksperimentisanje garderobom. Međutim, sa promenom sezone prolaze i trendovi. Nemojte izdvajati velike količine novca na komade koji su trenutno popularni, a već kroz par meseci ih više niko neće nositi. Trendovi dođu i prođu, stil ostaje!

Pratite sniženja
Nema veće sreće nego kada nađete dobar odevni komad na sniženju! Većina radnji po tržnim centrima ima ustaljene periode sniženja. Zato pratite sniženja u svojim omiljenim prodavnicama i kupujte upravo tada!

Kupujte na kraju sezone
Kada god možete kupujte na kraju sezone. Kaputi su mnogo jeftiniji sredinom marta, a letnja garderoba krajem avgusta. Zato koristite kraj sezone da obnovite garderobu za narednu godinu.