Koliko je đumbir zdrav i koliko ga rado doktori preporučuju odavno nam je poznato. Međutim, bilo bi dobro da znamo kako da ga uzgajamo kod kuće.

Naučite kako da posadite koren đumbira u saksiju i redovno zalivate dok ne dobijete plod za upotrebu.

Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku. Najbolje je izabrati “ruku” sa što više “prstiju”. Kako biste dobili što više plodova, neophodno je izlomiti pipke đumbira na više delova.

Sadnja je laka:

Stavite u saksiju jedan “prst” đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspe. Zalivajte često. Ne traži dosta svetla, ali traži toplotu.

Posadite ga u ranu jesen, kao kućnu biljku, a kada dođe proleće prebacite ga u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je da izaberete mesto sa rastresitom zemljom i redovno ga zalivajte.

Ukoliko se brinete biljci, zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 meseci pre nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here