EPA/Toms Kalnins

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan sarkastično je danas komentarisao pretenzije Severnoatlantske alijanse na istok.

On je na Tviteru postavio mapu širenja Severnoatlantske alijanse na istok, uz sarkastičan natpis: “Obećanje da se NATO neće širiti ‘ni za pedalj na istok’ u stvarnosti izgleda ovako”.

On je postavio dve mape, jednu iz 1990. godine i drugu iz 2019. na kojima se jasno uočava na koliko država je Alijansa proširila prisustvo, i to baš prema istoku.

Prethodno je Džao Liđijan takođe objavio sarkastičnu karikaturu u kojoj se narugao zahtevima Vašingtona da se stane na njihovu stranu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije rekao da je Rusija obmanuta prethodnim obećanjima NATO.

– Ni pedalj na istok – rekli su nam devedesetih. I šta? Prevarili su nas. Pet talasa širenja NATO. A sada, molim vas, u Rumuniji, u Poljskoj, postoje odgovarajući sistemi. O tome se radi. Mi nikoga ne ugrožavamo. Jesmo li došli na granice Sjedinjenih Američkih Država? Ili na granice Velike Britanije? Oni su došli kod nas – istakao je Putin.

4 COMMENTS

    • Дефиниши \”нормално\”. На основу чега се одређује нормалнос ? Ако си ти дебил не значи да је то нормално , само зато што твоја перцепција произилази кроз твоју призму схватања.

    • Sve je to normalno, ali zasto moraju biti u robovskom vojnom savezu? I kad US kaze napadni susjeda ti moras da napadas iako to ne zelis. Sta je tu normalno i razvijeno!?

  1. Maki,,na koga vi to mislite da su normalne drzave ?? Jel mislite na one drzave koje su napravile klanicu naroda,,kao u Vietnamu,,Libiji, Iraku, Srbiji, Siriji itd. ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here