pixabay.com

Pored toga što izaziva fizičke i emocionalne probleme poput visokog krvnog pritiska, anksioznosti i nesanice, hronični stres na poslu ometa i vašu sposobnost za rad, što na kraju dovodi do još većeg stresa. 

Stres na poslu je uvek postojao, što zbog rokova, što zbog pritiska nadređenih i drugih kolega. Međutim, bitno je znati kako se nositi sa njim.

Evo nekih tehnika za rešavanje stresa na poslu.

1. Zalažite se za sebe

Možda imate tendenciju da se zadržavate izvan uobičajenog radnog vremena, da imate toliko posla da jedva imate vremena za pauzu. Jednom kada utvrdite svoje slabe tačke na radnom mestu, shvatite šta biste želeli da promenite i onda razmislite o tome kako da se zalažete za te promene kod vašeg supervizora. Pokušajte prvo da razgovarate sa pouzdanim kolegom koji vam može dati informacije o tome šta treba tražiti i kako to zatražiti. Često radnici imaju više snage za pregovaranje o radnim uslovima nego što to shvataju u ovim situacijama, a iako je u početku možda stresno započeti razgovor, dugoročno vam to može biti neverovatno korisno.

2. Idite na pauze i odmore

Prestanite da sedite za stolom ceo dan i ustanite da ispružite noge, a možete da odete i da napravite kafu. Ili još bolje, odvojite vreme za odmor. Imajte podsetnike na telefonu ili računaru da se odmarate barem jednom na sat vremena, da duboko udahnete, popijete vodu, protegnete se, prošetate i razgovarate sa prijateljem. Tokom ovih pauza, zaista se usmeravajte prema onome što osećate fizički i emocionalno. Ako primetite znake preopterećenja (napetost mišića, ubrzan rad srca, značajan umor), razmislite o dužem odmoru kako biste mogli da napravite dužu vežbu opuštanja ili šetnju napolju.

3. Vodite računa o sebi

Važno je zapamtiti da vas i briga o sebi čini boljim radnikom, saradnikom, prijateljem i članom porodice. Kvalitetnije ćete raditi i imati bolje odnose sa kolegama ako izdvajate vreme za sebe da se opustite i uživate.

4. Dišite duboko

Duboko disanje može pomoći u smanjenju anksioznosti i umanjiti reakciju na stres, što će vam pomoći da jasnije razmišljate i mudrije reagujete. Evo kako to učiniti: Korak 1: Polako izdahnite u trajanju od četiri sekunde. Korak 2: Polako udahnite u trajanju od četiri sekunde. Korak 3: Zadržite dah četiri sekunde . Korak 4: Izdahnite ponovo četiri sekunde.

5. Neka vam radni prostor bude udoban

Većina ljudi može da uredi svoj kancelarijski sto onako kako želi. Iskoristite ovo vaše pravo pa svoje mesto za rad sredite tako da to zapravo bude vaše malo srećno mesto. Postavite na sto uramljenu fotografiju neke vama drage osobe, vazu sa cvećem ili bombonice u činiji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime