pixabay.com

Voda od nane ili voda sa nanom je napitak koji je postao sve popularniji. Postoji mnogo razloga zašto je tako brzo ovo piće postalo mnogima omiljeno. Ukusno je, zahteva malo sastojaka, sadrži minimalne količine kalorija i šećera, a pomaže vam da ostanete hidrirani.

Nana pripada rodu biljaka mente, grupi od oko 40 vrsta mirisnih višegodišnjih biljaka. Nana se hiljadama godina koristi kao kulinarsko bilje i u medicinske svrhe.

Voda od nane je osvežavajući i zdrav napitak koji možete da napravite od samo dva sastojka – mente i vode. Najpopularnije vrste nane su metvica i pepermint. Ako kupite svežu mentu u prodavnici, postoji velika šansa da će to biti metvica.

Pošto voda od nane često sadrži samo mentu i vodu, pokazalo se da ima malo kalorija i šećera. Dve kašike svežih listova nane sadrže samo 5 kalorija.

Oavj napitak je idealan osvežavajući način da ostanete hidrirani. Voda za piće podržava vaš metabolizam, telesnu temperaturu, cirkulaciju, ali i pored svega toga ne unosimo vode koliko bi trebalo, pa bi voda sa nanom mogla da nas motiviše da pijemo više tečnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here