pixabay.com

Iako je ponuda voća na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila solidna, prodaja je bila slabija u odnosu na prethodnu sedmicu, a primetan je i pad cena ranih sorti jabuka, nektarina i grejfruta, dok su breskve, kajsije, limun i jabuke Ajdared poskupele.

Skuplji su bili i blitva, boranija, cvekla, kupus, crni luk, paradajz, a pala je cena šargarepe, zelene salate, paprike babure i šilje i brokolija, objavio je portal Agropress.

Sezona godišnjih odmora i vremenske neprilike uticale su na nešto slabiju ponudu voća na tezgama zelene pijace Skadarlija u Beogradu.

U pogledu cena zabeležen je rast cene breskve, limuna, maline, pomorandže i smokve, a jeftinija je u odnosu na prethodni period bila šljiva.

Dominirala je ponuda dinje i lubenice, dok je slabija ponuda karfiola, cvekle, peršuna korenaša i čeri paradajza uslovila rast cena proteke nedelje.

Blagi pad cena evidentiran je kod spanaća, zelene salate, praziluka i crnog luka.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu u odnosu na prethodnu nedelju zabeležen je rast cena breskve, grožđa, nektarine, šljive, kajsije, krastavca salatara, kupusa, paprike babure i paprike šilje.

Za razliku od njih, niža je bila cena crnog luka.

Na pijaci u Pančevu poskupele su banane, jabuke ajdared, crno grožđe, kajsije, dinje, krastavac salatar, beli luk, paprika babura i šilja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here