Kanada, SAD, Slovačka i Finska u polufinalu ZOI

0

Kanada je savladala Rusiju 7:3 (4:1, 3:2, 0:0). Dva gola za Kanađane postigao je Peri, a po jednom u listu strelaca upisali su se Geclaf, Bojl, Neš, Morou i Veber. Pogotke za selekciju Rusije dali su Kalinjin, Afinogenov i Gončar.

 

Kanada će u polufinalu igrati sa Slovačkom, koja je pobedila Švedsku rezultatom 4:3 (0:0, 3:2, 1:1).

 

U drugom polufinalu sastaće se Finska i SAD. Finska je nadigrala Češku 2:0 (0:0, 0:0, 2:0), dok su SAD pobedile Švajcarsku 2:0 (0:0, 0:0, 2:0).

 

Sablikova osvojila zlato na 5km

Čehinja Martina Sablikova osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 5.000 metara na ZOI u Vankuveru.

Sablikova je pobedila u vremenu šest minuta, 50 sekundi i 91 stotinka.

Drugo mesto osvojila je Nemica Stefani Bekert, koja je za pobednicom kasnila 48 stotinki. Treća je bila Kanađanka Klara Hjuz (6:55.73).

 

Šveđanima zlato u nordijskom trčanju

Muška reprezentacija Švedske osvojila je zlatnu medalju u nordijskom trčanju u disciplini 4×10 kilometara na ZOI. Šveđani su ostvarili ukupno vreme od jedan čas, 45 minuta, pet sekundi i 40 stotinki. Za reprezentaciju Švedske nastupili su Danijel Ričardson, Anders Sedergren, Markus Helner i Johan Olson.

 

Drugo mesto osvojila je selekcija Norveške, koja je za pobednicima kasnila skoro 16 sekundi. Za Norvešku su trčali Martin Sandbi Jonsrud, Bjorn-Od Hjelmeset, Lars Berger i Peter Northug. Treći su bili Česi (1:45.21.90) za koje su nastupili Martin Jaks, Lukas Bauer, Jirži Magal i Martin Koukal.

 

Kanađankama zlato i srebro u bobu

Kanađanke Kali Hamfri i Heter Mojs osvojile su zlatnu medalju u bobu dvosedu.

Kanađanke su do zlata stigle pošto su ostvarile ukupno vreme tri minuta, 32 sekundi i 28 stotinki. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je druga ekipa Kanade u sastavu Helen Aperton i Šeli-En Braun. Treće su bile Amerikanke, Erin Pak i Elana Mejers.

Kineskinje najbolje u šort treku

Ženska reprezentacija Kine osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju u disciplini šort trek na 3.000 metara.

Kineskinje su bile najbrže, a pored osvajanja zlatne medalje ostvarile i svetski rekord, koji iznosi četiri minuta, šest sekundi i 61 stotinka. Za Kinu su nastupile Linlin Sun, Meng Vang, Hui Žang i Jang Žou.

 

Srebrna medalja pripala je Kanađankama. Za domaćina ZOI nastupile su Džesika Greg, Kalina Roberge, Marijana St-Gelo i Tanja Visent. Bronzu je osvojila selekcija Sjedinjenih Američkih Država za koju su nastupile Alison Baver, Alison Dudek, Lana Gering i Katerina Rojter.

 

Još jedno zlato za Australiju

Australijanka Lidija Lasila osvojila je zlatnu medalju u skijanju slobodnim stilom.

Australijanka je osvojila ukupno 214,74 poena.

Drugo i treće mesto pripalo je Kineskinjama Nini Li i Ksiksin Žuo. Li je osvojila 207,23 boda, dok je Žuo pripalo 205,22 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here