Karadžić: Još ima nade za Zvezdu u Evropi!

0

 Predsednik FSS Tomislav Karadžić
 

Karadžić je posle gostovanja Srbije u Brazilu otkrio da je tom prilikom razgovarao, između ostalih, sa Mišelom Platinijem.
„Pričali smo sa Platinijem i ljudima iz UEFA na utakmici. Molio sam ih da pokušaju nešto da urade, s obzirom da mi je javljeno iz Beograda da je Zvezda u mogućnosti da reguliše sve svoje obaveze. Platini nije bio tako kategoričan, ali je rekao da je to disciplinski organ, dok je generalni sekretar Infantino poručio da mu ostavim dan-dva da razmisli i na tome je ostalo. Sada čekamo njegov odgovor. Razišli smo se uz stav da nisu skroz zatvorena vrata. Nisu velike šanse, ali dok postoje bilo kakve postoji i nada. Razgovarali smo sa nekim ljudima iz Zvezde, ali ne bih da ih imenujem. Ne bih da govorim o stvarima u klubu i problemima koji se tamo dešavaju. To je više pitanje za rukovodstvo Crvene zvezde“, poručio je Karadžić.

Da li vam se neko sa Marakane zahvalio?
„Nismo razgovarali na način da se jedni drugima zahvaljujuemo. Tražimo rešenja, jer je Zvezda u velikom problemu. Ceo dan smo na nogama i tražimo mogućnosti kako da pomognemo. Ali, sve je u ovom trenutku neizvesno. Znamo da je Zvezda u velikim problemima i da je igranje u Evropi jedini način da se izvuče iz njih. Možda bi se na taj način došlo do nekih većih i boljih izvora finansiranja, tako da je to put koji svi guramo. “

Koliko će FSS biti u problemu s obzirom da je izdao Zvezdi licencu?
„Već jednom smo kažnjeni, ali FSS ima određene odgovore na ta pitanja. Imamo i odličnu komunikaciju sa rukovodstvom UEFA i daćemo obrazloženja zašto smo se kretali granicom regularnosti prilikom izdavanja licence. Nadamo se da će problem biti rešen i da nije tako loše kao što izgleda, iako su oni najavili određene mere i protiv nas. Naša je obaveza je da svakom našem klubu, a naročito najtrofejnijem izađemo u susret. Bez obzira ko šta tu misli i kako se ko ponašao. Nema nijedan razlog da mi budemo glavni krivci, mislim da nam niko ne može naći zamerku. Čak ni oni zluradi ljudi“, rekao je Karadžić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here