Karadžić: Oduzećemo takmičenje Zajednici SL

0

Predsednik Napretka i potpredsednik Zajednice klubova Superlige Dragiša Binić izjavio je nedavno da se čudi protivljenju Karadžića da se formira regionalna liga.

 

Tomislav Karadžić otvoreno preti Zajednici klubova Superlige

 

Binić je takođe zahtevao da se novac koji su FIFA i UEFA dale FSS za izgradnju "Kuće fudbala" u Staroj Pazovi uloži u postavljanje reflektora po stadionima u Srbiji.

 

"Ne možemo da igramo regionalnu ligu na silu. Na seminaru UEFA u Sloveniji pokretanje regionalne lige nije bila tačka dnevnog reda, mogli smo mimo protokola o tome da pričamo. Ali to što želi jedan čovek iz Hrvatske da igra, ne znači da i klubovi iz te zemlje prihvataju. Uostalom reakcija navijača Dinama i Hajduka posle Mamićeve izjave jasno govori kakvo je tamo raspoloženje za regionalnu ligu. Planirali smo da posle SP u Južnoj Africi konkrenije razgovaramo sa svima koji žele regionalnu ligu", rekao je Karadžić i dodao:

 

Partizan je "za"

 

“Dug je to i trnovit put, ali mi smo svakako za jednu takvu ligu, i vidimo sebe u tom takmičenju. Ali, pre svega, treba nam zajednički stav klubova iz Srbije koji bi igrali. To je važno, da znamo šta je naš interes“, kaže gensek crno-belih Darko Grubor

"Mislio sam da je svima jasno zbog čega se ‘Kuća fudbala’ gradi u Staroj Pazovi, a ne u centru Beograda, ali ponoviću i to. Tamo smo imali jedinu ponuđenu lokaciju. UEFA i FIFA ulažu tri miliona evra namenski za izgradnju ‘Kuće fudbala’. Srbija je jedna od onih koja nema svoju kuću, svoj sportski centar i zato smo prihvatili pomoć UEFA i FIFA. Ta sredstva su namenska i ne mogu da se koriste ni za šta drugo. Umesto rešavanjem suštinskih problema, većina se na sednici Zajednice Superlige bavila nekim svojim pričama. Ako Zajednica nastavi sa problemima u svom radu, Odbor za hitna pitanja će im oduzeti takmičenje".

 

Dragiša Binić nije dugo čekao da odgovori predsedniku FSS.

 

Zvezda "protiv"

 

"Nije mi jasno o čemu da razgovaraju kad nemaju naš stav. Valjda se pitaju klubovi koji bi to igrali, a ne funkcioneri. Ako krenemo od sportskih razloga oni ne postoje. Izuzev Dinama I Hajduka, ostali klubovi sa teritorije bivše SFRJ su slabiji od klubova iz Srbije. Ima mnogo boljih i jačih timova u Rumuniji i Bugarskoj, ako govorimo o kvalitetu u regionu“, smatra Vladan Lukić.

"Za srpski fudbal je spas samo jako takmičenje. Dolazak Dinama iz Zagreba napunio bi stadione u Srbiji, a ovako utakmice protiv manjih ekipa donose samo troškove. Meni je isto da li ćemo putovati u Zagreb, ili Beograd. Dodatni trošak bi bio samo 100 litara nafte, a to je mizerno u odnosu na zaradu. Kad je bezbednost u pitanju, i to bi bilo rešivo, samo ako postoji volja i inicijativa. A, što se tiče Karadžićevih izjava, oni mogu da nam oduzmu takmičenje, ali mislim da im taj vruć krompir nije potreban", izjavio je Binić.

 

Binić veruje da je, uprkos najavi navijačkih grupa iz Hrvatske da bi se svim sredstvima borile protiv regionalne lige, ipak moguće očuvati bezbednost na stadionima.

 

"U svakoj zemlji postoji zakon i sve je to rešivo ako postoji inicijativa da se sve sprovede do tančina. Danas se svaki korak navijača snima i to po meni nema nikakve bojazni", veruje Binić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here