Karadžić: Privatizacija klubova posle SP

0

U srpskom fudbalu vlada ne tako dobro stanje, a većina sportskih radnika smatra da je rešenje izlaska iz krize upravo privatizacija klubova.

 

"Moramo da razmišljamo o dešavanjima posle Mundijala. Rekao sam već da ćemo se pozabaviti problemom reflektora, ali i privatizacijom. Razgovarao sam sa čelnim ljudima države i oni su mi obećali da ćemo posle Mundijala ući u proces privatizacije srpskih klubova. Ne moramo to da uradimo u svim klubovima, ali to je u ovom trenutku najbolje moguće rešenje kako bi naši timovi pravili bolje rezultate na međunarodnoj sceni. Gospođa ministarka mi je rekla da i dalje postoji dilema na koji način treba izvršiti privatizaciju u sportu. Međutim, jednom i to mora da se preseče", rekao je za "Press" Karadžić.

 

Privatizacija čeka Zakona o sportu

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je danas da će privatizacija sportskih klubova početi posle donošenja Zakona o sportu. 

 

Ona je navela da je manje važno kada će doći do privatizacije, već je mnogo bitnije doneti valjan zakon.

 

Ministarka je istakla da klubovi ne mogu da budu privatizovani kao preduzeća i da će Vlada Srbije odlučivati o privatizaciji svakog kluba pojedinačno.

 

"Vlada mora prvo da odluči da li će klub biti privatizovan, a potom kako to treba da se uradi", navela je Samardžić Marković i dodala da postoji razlika između sportskih klubova, kao i da njihova privatizacija mora da bude prilagođena sportskim specifičnostima.

 

Tomislav Karadžić nije želeo da otkrije kolike će biti premije igrača nacionalnog tima u slučaju većeg uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

 

On je priznao da se o tome razgovaralo sa fudbalerima tokom boravka u Alžiru i da su igrači prihvatili ponuđeno.

 

"Naravno da nismo gubili vreme po tom pitanju. Porazgovarali smo o eventualnim nagradama za uspeh na Svetskom prvenstvu i igrači su načelno prihvatili ono što smo im predložili. Takođe, bilo je reči i o uspehu u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Ipak, ne bih želeo da pričam o sumi", rekao je Tomislav Karadžić. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here