Karadžića spasavaju francuski oficiri?

0

Optužio vlade zapadnih zemalja za saradnju sa muslimanima: Radovan Karadžić
 

Karadžić je ovo izjavio na Statusnoj konferenciji na kojoj su predstavnici Nemačke, Francuske, Irana i Hrvatske pozvani kako bi se saznalo zbog čega nisu dostavili tražena dokumenta, posle čega Sudsko veće može da izda naređenje tim državama da ih obelodani.
 

Predstavnik Francuske je odbijanje opravdao strahom od ugrožavanja nacionalne bezbednosti zemlje.
 

"Razlog zbog čega ne možemo da obelodanimo neka dokumenta je što bi time ugrozili rad i funkcionisanje naših sigurnosnih službi. Zbog toga se ne osećamo obaveznim da izađemo u susret optuženom", naglasio je francuski predstavnik.

 

Karadžić je odmah reagovao.
 

Nemci znaju istinu o Srebrenici

Karadžić smatra da bi Nemačka morala da ima dokumente o njegovim aktivnostima u vezi sa Srebrenicom. Podsećajući da je preko Hrvatske već došao do jednog dokumenta koji ga oslobađa krivice, on je dodao da bi takvog materijala trebalo da bude još, naročito u Nemačkoj, koja je "bila veoma prisutna u Unproforu, ili na druge načine".

"Razumem odlično želju da se ne ugrozi nacionalna bezbednost, ali ja sam pred ovim sudom optužen za četiri zločinačka poduhvata… Ne može se sklopiti slika i sprovesti pravično suđenje ukoliko nemamo sve te dokumente. Na ovom suđenju će se pojaviti čitav niz francuskih oficira koji su imali dovoljno hrabrosti i morala da svedoče o pravoj istini o ratu, naoružavanju Bošnjaka i činjenici da je muslimansko rukovodstvo svesno ubijalo svoje sunarodnike da bi se za to optužili Srbi", izjavio je Karadžić.
 

On je uveren da će dokumentacija obezbediti podatke i o švercu oružja u Srebrenicu bosanskim muslimanima.
 

"Pokazaće se da su pojedine države aktivno radile na rušenju i razbijanju bivše Jugoslavije", kazao je Karadžić, a na opšte iznenađenje Tužilaštvo se složilo sa njim.
 

"Tužilaštvo Haškog tribunala ne osporava da je u Srebrenicu švercovano oružje nakon što je zona Srebrenica demilitarizovana i proglašena bezbednom zonom", izjavio je tužilac Alan Tigar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here