Tanjug

Katalonski poslanik u Evropskom parlamentu Žordi Sole kritikovao je pristup i nesportski odnos Španije prema Kosovu i fudbalskoj reprezentaciji.

Sole kao član najstarije katalonske političke organizacije “Eskuera Republikana” ocenjuje da Španija pred kvalifikacioni meč u Sevilji preduzima nesportske poteze prema Kosovu.

– Umesto da prizna nezavisnost Kosova, Španija se ponaša nesportski. U Evropskom parlamentu pozvali smo države članice EU da priznaju Kosovo u godinama koje dolaze – napisao je Sole na Tviteru.

Uprkos činjenici da je UEFA zabranila Španiji da ima diskriminatorski odnos prema Kosovu na utakmici 31. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nepriznavanje Kosova se nastavlja u španskim medijima.

Radio-televizija Španije selekciju Kosova naziva “predstavnik Fudbalskog saveza Kosova”, a ne reprezentacijom.

Na zvaničnoj veb stranici Španske fudbalske reprezentacije Kosovo je nazvano “teritorijom”, dok su tamošnji mediji upozoravali da državna obeležja Kosova neće biti dozvoljena na utakmici u Sevilji, pošto Španija ne priznaje Kosovo kao državu. To je izazvalo reakcije i u Prištini, dok je kasnije UEFA pojasnila da će se kvalifikaciona utakmica 31. marta odigrati u skladu sa njenim propisima, a to znači sa svim simbolima oba tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here