M. Ninović
ŽELJNI FUDBALA: Trener golmana Ivan Košutić, prvi trener Nebojša Kovačević i asistent Džim Gacovski

Umesto da je ovogodišnja fudbalska sezona u punom jeku – takmičenje je trebalo da počne polovinom marta, u većini fudbalskih kolektiva, pa i u srpskom klubu Vestgejt Sinđeliću ne dešava se ama baš ništa.

Tužno je i pogledati zaključena vrata i spuštene roletne na prozorima klupskih prostorija koje su već dva meseca zatvorene. Po uglovima se pravi paučina, po podu skuplja prašina, a na kapiji na ulazu su katanci… Već duže vremena niti se bilo ko pojavljuje, niti se bilo šta dešava.

Usled pandemije koronavirusa stanovništvo se uspaničilo, u narod se uvukao strah, pa su svi u svojim kućama ili stanovima. Retko se neko i pojavljuje, kao da je ratno stanje. A i oni koji povremeno odu do supermarketa po namirnice, nose zaštitne maske i rukavice, pa se i prijatelji ne prepoznaju kad se sretnu…
Zaista je tužno što se toliko dugo niko ne pojavljuje na stadionu Sinđelića u Ardieru, na kojem su se poklonici fudbala okupljali bez obzira da li se na njemu igra utakmica ili ne. Pa i u vreme dužih pauza između prvenstvenih sezona, kad bi fudbaleri bili na odmoru, kod “Sinđe” je uvek bilo živo i nešto se dešavalo, ljudi su se okupljali na “čašicu” razgovora…
Sada već nekoliko meseci nema ništa od toga i mnogi se pitaju dokle će ovakva situacija trajati. Fudbalski savez Viktorije najpre je najavljivao pauzu do polovine aprila, sada je produžena do kraja maja, a već ima najava da ni tada neće početi liga.
Trener prvog tima Sinđelića Nebojša-Nik Kovačević ipak se nada da će polovinom maja uslediti prvo okupljanje fudbalera.
– Svi željno očekujemo da budemo na okupu i da počnemo sa pripremama za početak prvenstva. Dobili smo neke nagoveštaje da bismo mogli da počnemo s treninzima, pa svi u klubu s velikim nestrpljenjem čekamo “zeleno svetlo”. Iskreno se nadamo da ćemo polovinom maja izaći iz ovih “pritvora”, a šta će zaista biti i dalje je neizvesno – kaže Kovačević.

Preminuo Milan Šormaz

Iz Sinđelića je početkom ovog meseca stigla tužna vest – preminuo je dugogodišnji član i funkcioner Milan Šormaz, čovek koji je decenijama obavljao skoro sve funkcije u klubu. Nažalost, nije postojala mogućnost da dostojno bude ispraćen u večnu kuću. U normalnim okolnostima, na njegovom sprovodi bi se okupilo mnogo sveta jer je Šormaz važio za sjajnog radnika i velikog dobrotvora koga su u klubu svi poštovali. Iz godine u godinu menjali su se predsednici i uprave, ali je Šormaz uvek bio tu. Najduže je obavljao funkciju klupskog blagajnika, a mnogima će ostati u lepom sećanju.
Milan Šormaz (26. avgust 1944. – 7. april 2020) sahranjen je 14. aprila na groblju u Veribiju. Iza sebe je ostavio suprugu Jelicu, kćerku Dianu i sinove Dejana i Danijela.

BIO OMILJEN: Milan Šormaz (levo) i tadašnji predsednik Mladen Bubulj

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here