Kenija nam bila trening za Brazil

0
fivb.org
Naš trojni blok sa Ognjenovićevom, Rašićevom i Mihajlovićevom spremno je dočekao kenijsku igračicu

Naše odbojkašice ubedljivo savladale nejaki afrički tim u drugom kolu na Svetskom prvenstvu u Japanu s 3:0 (25:16, 25:9, 25:8) za 62 minuta.

Srbija: Stevanović 9, Mihajlović 8, Veljković 7, Bjelica 7, Bošković 6, Malešević 5, Rašić 3, Milenković 3, Buša 1, Živković 1, Ognjenović 1, Aleksić, Popović (L), Pušić (L). Selektor: Terzić.

Kenijke su već doživele vrhunac svoje radosti na odbojkaškom mundijalu u Japanu. Pobeda protiv Kazahstana u prvom kolu i to s 3:0 bila im je prva ikada na svetskom prvenstvu.

Kao potpuni autsajderi protiv Srbije bilo im je važno da pruže što je moguće jači otpor, ali su samo u prvom setu delovale koliko-toliko solidno. U sledeća dva naše im nisu dozvolile, a i afrički tim je tome doprineo mnogobrojnim greškama, da osvoje dvostruki broj poena.

Za Srbiju, koja ima najviše pretenzije, ovaj meč je bio priprema za najvažniji okršaj u grupi. U ponedeljak, u 12.20 časova, sastajemo se s Brazilom, koji je takođe krenuo s dve maksimalne pobede.

Terzić je utakmicu s nejakim protivnicama iskoristio za razigravanje, a priliku su dobile sve naše igračice. Sutra se očekuje da sav napore podnesu one najbolje.

Rezultati drugog kola: Srbija – Kenija 3:0, Brazil – Dominikana 3:0 (25:15, 25:20, 25:22), Portoriko – Kazahstan 3:0 (25:21, 25:12, 25:22).

Parovi trećeg kola: Srbija – Brazil, Dominikana – Kazahstan, Portoriko – Kenija.

Tabela: Srbija 2-0, Brazil 2-0, Portoriko 1-1, Kenija 1-1, Kazahstan 0-2, Dominikana 0-2. Dalje idu četiri prvoplasirane.

Kenijski blok je bio prespor za Rašićevu

III set

25:8 Ni u trećem setu Kenija nije dosegla do dvocifrenog broja poena.

16:4 Na drugom tehničkom tajm-autu +12.

11:2 Bjelica iz bloka do prvog poena. Ušle su u igru i Aleksićeva i Pušićeva tako da su sada sve Terzićeve izabranice upisale nastup na ovom odbojkaškom mundijalu.

8:1 Prvi tehnički tajm-aut, samo poen su osvojile Kenijke. Na terenu su u trećem setu prvi put Buša, Bjelica i Milenkovićeva.

II set

25:9 Razlika u kvalitetu je očigledna. Naše u ovom setu nisu dozvolile protivnicama da uzmu dvocifreni broj poena. Set je trajao 20 minuta, dva minuta kraće nego prethodni. U poenima ukupno 50:25, što znači da su Kenijke u dva seta nakupile koliko je potrebno za osvajanje jednog.

16:6 Na drugom tehničkom tajm-autu u drugom setu naše imaju deset poena prednosti.

8:5 Igra se tek pola sata, a već je polovina drugog seta.

8:4 Sve ide po planu. Ovaj meč služi i za razigravanje za duele koji slede.

4:3 Kenijke za sada ne daju da naše odmaknu već od početka drugog seta.

2:0 Umesto Rašićeve i Ognjenovićeve drugi set su u našem timu počele Veljkovićeva i Živkovićeva, koja sada organizuje napade.

I set

25:16 Rašićeva blokom donosi pobednički poen u prvom setu.

19:14 Prvi poen Stevanovićeve koja nije igrala u prvom kolu s Dominikanom.

18:14 Kad Kenijske osvoje poen, raduju se kao da je titula.

Odigrane su obe utakmice drugog kola u našoj grupi, a i u jednoj i u drugoj pobednik je bio maksimalan. Brazil je savladao Dominikanu, koju su pobedile i naše, a Portoriko je bio uspešniji od Kazahstana. U ponedeljak, u 12.20 časova, igra se derbi grupe Srbija – Brazil.

11:7 Ovo bi trebalo da bude jači trening za naš tim s Kenijom, koja je u prvom kolu s 3:0 protiv Kazahstana ostvarila prvu pobedu ikada na svetskom šampionatu.

8:5 Na prvom tehničkom tajm-autu u prvom setu naše imaju tri poena prednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here