Kežman: “Delije” htele da mi pucaju u noge

0

FK Partizan
Bio ozbiljno ugrožen: Mateja Kežman
 

Kežmanova knjiga bi trebala tokom današnjeg dana da se nađe na policama, a nema sumnje da će ”čitaoci” pohrliti da je kupe, pogotovo nakon zanimljivih kratkih odlomaka koji su se našli u medijima. jedan od njih odnosi se i na napad navijača Crvene zvezde kada su hteli da pucaju Kežmanu u noge.

"Sve vreme sa severa se čulo vređanje 'Kežmane, ustašo! Majka ti je ku*va'. Prišao sam sudiji i tražio da prekine meč. Ništa nije vredelo. Tada sam postigao gol. Treći u mom trećem derbiju. Doneo sam izjednačenje u finalu kupa 1999. godine. Izvukao sam 'mitraljez' i gestikulacijom 'pucao' ka severnoj tribini. Nastao je tajac. Jedino se sa juga čulo 'Nekad se zvala Ljutice Bogdana, a sada se zove Mateje Kežmana'. Nisam siguran da bih danas postupio isto", otkriva Kežman.

Miljenik Partizanove publike ispričao je i nešto o čemu je javnost ćutala godinama, ili je sam Mateja to čuvao kao tajnu…

"Bilo je to doba kriminala i ljudi koji se nisu obazirali na zakon. Postao sam najomraženija ličnost na severu. Prvo zbog golova, a onda oi zbog reakcije. Imao sam mnogo neprijatnosti. Dva puta me je jurila grupa navijača Zvezde sa motkama, a imao sam i filmsku poteru na ulicama Beograda", rekao je on i nastavio:

"Vozio sam Bulevarom kada su mi presekli put, istrčali iz automobila i pretili pištoljem. 'Sad ću da ti pucam u noge go*no grobarsko.' Vidim u očima mržnju. Spreman je na sve bez obzira na posledice. Srećom, njegov suvozač je bio normalan i uspeo je da ga odvrati".

Takođe, Kežman je istakao da mu je oko smirivanja strasti pomogao i pokojni voditelj Milovan Ilić Minimaks koji mu je pružio mogućnost da se javno izvini za gest sa "mitraljezom".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here