Kijev ljut na srpske poslanike

0

 

Ništa sporno: Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović i Branislav Blažić, poslanici vladajuće Srpske napredne stranke, bili su posmatrači na izborima u Donjecku i Lugansku u Ukrajini. Činjenica da su dvojica Vučićevih poslanika pratila izbore koje nije priznala ni Srbija, ni EU, ni Ukrajina, kao i podrška zvaničnog Beograda teritorijalnom integritetu Ukrajine, bila je povod šefu poslaničke grupe DS-a Borislavu Stefanoviću da juče u Skupštini Srbije pita da li će i koje posledice oni imati.
Navodno je i zvanični Kijev protestovao zbog toga, stavljajući imena svih posmatrača, pa i onih iz Srbije, na tzv. crnu listu.
Vladimir Đukanović je na Fejsbuku objasnio da je posmatrao izbore "u svojoj režiji, kao građanin, a ne poslanik".
– Dinara država nije potrošila ni na mene, ni na Branislava Blažića. Otišao sam jer mi se ukazala prilika da na licu mesta vidim šta se tamo događa, da zabeležim dobru novinarsku priču i da se uverim šta je propaganda, a šta istina – napisao je na Fejsbuku prozvani Đukanović.
Zoran Babić, šef naprednjaka u Skupštini Srbije, kaže da
Vlada Srbije u Ukrajinu "nije nikoga poslala zvanično, sa putnim nalogom i sa ovlašćenjem".
– Mi ne menjamo politiku, a to znači da poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. Svako, a to je demokratski, ima pravo da se privatno, kao fizičko lice, pojavi negde i prihvati poziv – rekao je Babić, ističući da SNS nije diktatorska stranka i da svako ima pravo na "svoj izražaj".
Na pitanje da li će o Đukanovićevom "posmatranju" raspravljati možda organi stranke, Babić navodi da će se videti šta će uslediti.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here