Kina nikada neće napasti Ukrajinu, rekao je kineski ambasador u Ukrajini Fan Ksianrong tokom sastanka sa guvernerom Lavovske oblasti Maksimom Kozickim.

– Mi ćemo pomoći, posebno ekonomski. U ovoj situaciji u kojoj se nalazite, postupaćemo odgovorno – rekao je kineski ambasador u Ukrajini.

Dodao je kako je Kina prijateljska država ukrajinskom narodu.

– Kao ambasador, mogu odgovorno da kažem da će Kina uvek imati pozitivne odnose sa Ukrajinom, kako ekonomski tako i politički – rekao je on.

7 COMMENTS

  1. na osnovu koje logike iz dijaloga je izvucen naslov? da ce unistiti ukrajinu da ne bi bili uz ukrajinu? ni putin nije protiv ukrajine, vec dela rukovodstva koje otvoreno zalaze nacizam ukljuciv razaranje i ubijanje civila u donbasu.

  2. Kinu sa Rusijom nece nikada biti preveliki prijatelj,zato sto kinezima u buducnosti treba zivotni prostor,a to su ogromna nenaseljena ruska prostranstva(kineza je sve vise,a Rusa sve manje).Znaci Kina ce morati i napsti na Rusiju,drugo Kinu u prvom redu interesuju poslovi koji ce se poslije ratnog sukoba otvoriti u Ukrajini,kineze ne iteresuje kakav je rezim u nekoj drzavi,nego samo licni profit i tako nastupaju svugdje u svijetu.

  3. Ode i Kina u isti Tabur sa EU i SAD uskoro če i Belorusija da ode ostade Rusija sama sa jednog saveznika Tursku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here