EPA-EFE/James Ross
Novak Đoković i Nik Kirios

Australijanac Nik Kirios izjavio je da bi najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković mogao da završi igračku karijeru sa 30 osvojenih grend slem trofeja, prenosi Skaj sports.

Đoković je u nedelju trijumfom na Rolan Garosu stigao do 23. grend slem trofeja u istoriji. On je igrač sa najviše osvojenih grend slemova u istoriji tenisa.

– Nadam se da će Đoković da završi karijeru sa 30 trofeja. Tako ću da ja izgledam bolje što sam izgubio od njega prošle godine u finalu Vimbldona – rekao je Kirios.

Australijski teniser je zbog povrede propustio Rolan Garos, ali je pratio mečeve u Parizu.

– Novak je postigao neverovatan uspeh, znam koliko mnogo radi i koliko mu sve to znači. Đoković bi imao do sada 25-26 titula da je igrao prošle godine na Australijan openu i Ju-Es openu. Veoma je gladan uspeha. Ljudi misle da će se zaustaviti, ali ovi uspesi će u njemu samo probuditi još veću motivaciju. Nadam se da će imati 28-30 grend slemova – istakao je Kirios.

On je ponovio da je Đoković glavni favorit za osvajanje titule na Vimbldonu.

– Niko ne može da zaustavi Novaka na Vimbldonu. Ako ga ja ne zaustavim, niko ne može – naveo je australijski teniser.

Kirios bi pre Vimbldona trebalo da igra na turnirima na Majorci i u Haleu.

– Sezona na travi je za mene uvek najbolji deo godine. Ova godina je bila zaista teška za mene, pošto se oporavljam od operacije kolena. Vraćam se na turnir gde sam u prošlosti odigrao nekoliko neverovatnih mečeva – naveo je Kirios.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here