Kneževićev izbor Vitorija Gimaraeš

0

Posle jedne sezone u Partizanu i još jedne na pozajmici u Radničkom iz Kragujevca, Filip Knežević je napustio Humsku 1. Brzonogi krilni vezista na koga trener crno-belih Marko Nikolić ne računa novi je fudbaler Vitorije Gimaraeš, sa kojom je potpisao višegodišnji ugovor i time započeo inostranu avanturu.
Vitorija je minulu sezonu portugalskog prvenstva završila na desetoj poziciji, a interesantno je da je njen dres od 1993. do 1996. nosio nekadašnji as Partizana Zlatko Zahović.
– Priznajem da ne poznajem klub najbolje, ali sam pričao sa Filipom Đuričićem i Lazarom Markovićem (tandem iz Benfike) koji su mi preneli da je Vitorija dobra sredina. Obišao sam stadion i sportski centar i prema onome što sam video jasno mi je da Gimaraeš omogućava igračima da se maltene osećaju kao kod kuće. Ljudi su ovde gostoljubivi. Nadam se da sam napravio dobar izbor i da ću doprineti uspesima Vitorije – rekao je momak iz Raške posle potpisivanja ugovora.
Filip Knežević (22) je drugo pojačanje Vitorije, koja je pre njega angažovala Mađara Bendžamina Balaža, a ovo mu je peta destinacija u karijeri, prethodno je igrao za Bane iz Raške, čačanski Borac, Partizan i kragujevački Radnički.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here