Z. Vicelarević
Generalni konzulat Srbije u Frankfurtu

Povodom upokojenja Njegove svetosti, patrijarha Srpske pravoslavne crkve gospodina Irineja u Generalnim konzulatima Republike Srbije u Nemačkoj biće otvorena Knjiga žalosti.

U Generalnom konzulatu u Frankfurtu građani mogu da izraze svoje poštovanje patrijarhu Irineju u ponedeljak, utorak, četvrtak i petak u vremenu od 14 do 17 časova uz pridržavanje mera koje trenutno važe u Nemačkoj.

Za građane koji žive na teritoriji koju pokriva Generalni konzulat Srbije u Diseldorfu Knjiga žalosti biće otvorena svakog dana do petka. Takođe uz poštovanje propisanih mera, svi koji žele moći će da se upišu i na taj način odaju počast preminulom patrijarhu. I u Diseldorfu se moraju poštovati važeće mere. Izrazi saučešća se mogu poslati na imejl sekretariat@gksrbijedis.de i poštom na adresu konzulata: Klosterstr. 79, 40 211 Düsseldorf.

Knjigu žalosti otvoriće i Generalni konzulat Srbije u Hamburgu. Imajući u vidu epidemiološku situaciju i mere u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, izjave saučešća se mogu slati do 27. novembra 2020. godine na imejl: info@gkrshamburg.de ili poštom na adresu Generalkonsulat der Republik Serbien, Harvestehuder Weg 101, 20149 Hamburg.

U nemačkoj pokrajini Bavarska, zbog nešto teže epidemiološke situacije u vezi sa korona pandemijom izjave saučešća se mogu poslati elektronskim putem na imejl gk.muenchen@mfa.rs do 27. novembra.