Ko će u Đurićevu fotelju? “Dan D” u četvrtak!

0

youtube.com/ GROBARI NET
Grobari se izjasnili koga neće za predsednika

 

U utorak je na Zboru došlo do neočekivanog ishoda u kojem je struja koju predvodi Žarko Žečević odnela prevlast u izboru 65 delegata koji će birati novog predsednika.

Rezultati Zbora su u prvi plan izbacili Zečevićevog kandidata za predsednika Zorana Popovića, iako je do tog trenutka favorit za naslednika Dragana Đurića bio njegov potpredsednik Mile Jovičić.

Tokom sednice se vodila rasprava da li pravo glasanja za izbor delegata trebaju da imaju samo članovi Skupštine koji su u klubu duže od šest meseci, ili i oni koji su učlanjeni u prethodnih pola godine, a koji su mahom na strani Zečevića.

Zečevićeva struja je odnela prevagu, pa je na kraju njegova lista delegata dobila potrebnu većinu glasova, što bi značilo da bi na izbornoj Skupštini bilo potrebno da Popovića samo jedan od 65 delegata kandiduje za predsednika, da bi on bio izabran.

Zbog takvog razvoja situacije Zbor je napustio kandidat vladajuće strukture u Humskoj Jovičić sa saradnicima, predvođeni Brankom Ružićem.

UO Partizana je, kako saznajemo, pronašao neregularnosti tokom rada Zbora, pa namerava da poništi njegove odluke. Čelnici kluba imaju primedbe na izostanak kontrole ulaska na zbor, izjašnjavanje ljudi bez prava glasa, kršenje pravilnika Radne grupe za pripremu Skupštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here