Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je sa US opena jer je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju meča, a, zanimljivo, jedan od supervizor turnira,Švajcarac, Andreas Eli, jedan je od članova tročlanog veća koje je donelo odluku o diskvalifikaciji.

I dok je glavni sudija meča US Opena koji je diskvalifikovao Novaka Đokovića, Soren Frimel, objasnio zašto je to bila ispravna odluka , vode se brojne polemike. Tako stručnjaci ističu da je sankcija glasila da je Novak eliminisan zbog opasnog udaranja loptice unutar stadiona, ali bez svesti o mogućim posledicama, a u obzir nije uzeto ni to da sudija nije imala nikakve posledice.

Uz to, Novaka je izbacio supervizor iz Švajcarske koji je svakako bio subjektivan u donošenju odluke.

Federer je trenutno rekorder sa 20, Nadal ima 19, a Đoković 17 i US open je bio odlična prilika da im se približi, jer je utisak da bi ga bilo ko teško zaustavio na putu do pehara. Tako je vrlo moguće da je Eliju, koji je imao već sukob sa Novakom, i te kako, bilo u redu da bez mnogo analize izbaci Đokovića.

Naime, Eli je ostao upamćen i po tome da je već imao jedan sukob sa Đokovićem na Grend slemu, jer je kao supervizor Rolan Garosa uticao na njegov poraz od Dominika Tima u polufinalu prošle godine.

Naime, Đoković i Tim su polufinale igrali u katastrofalnim uslovima po velikom vetru, koji je smetao igračima, a posebno Novaku, koji se žalio na to da je vetar ekstreman i da ne postoje uslovi za igru.

Tada je došlo do intervencije Elija, koji je došao do Novaka i nije prihvatio njegovu odluku, pa je meč morao da se nastavi. Novak je posle maratona i velike brobe protiv Tima i vetra, na kraju ipak poražen posle pet setova.

Da podsetimo, i Federer je imao sličnu situaciju kada je pogodio dečaka i uz osmeh nastavio dalje, odluka nije promenjena.

Posle svega, Novak je direktno sa stadiona Artur Eš otišao na aerodrom, bez pojavljivanja na konferenciji.

Za to vreme, brojni sportisti dali su mu podršku, a Novak sada mora da se izbori sa “ne teniskim” stvarima i vrati se na pobednički kolosek koji mu je ove sezone doneo niz trofeja i rekorda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here