EPA-EFE
Roman Safijulin

Novak Đoković će u drugom kolu masters turnira u Monte Karlu igrati protiv Rusa Romana Safijulina. Srbin i Rus su do sada igrali samo jednom, u Tel Avivu 2022. godine i Đoković je tada pobedio 2:0.

Safijulin je na startu savladao Španca Žaumea Munara sa 2:0 (7:5, 6:1).

Dok je bio junior, Roman Safijulin je bio drugi na svetu i Rusija je u njemu videla veliki talenat. Međutim, kada je prešao na profesionalni nivo pobede kao da su isparile, a problemi su se nizali.

Jedno od rešenja bilo je naći pravi tim, a to uvek počinje sa dobrim trenerom, pa je tako Safijulin pozvao sunarodnika Andreja Kuznjecova koji je uticao na sve bolje igre ovog ruskog igrača radeći sa njim na problematičnim delovima igre kao što su bili voleji.

Imao je Safijulin neke velike pobede u karijeri, a pamti se skalp iz Pariza gde je u novembru nadigrao Karlosa Alkarasa i to prilično lako – 6:3, 6:4.

Biće ovo odlična šansa za Đokovića da se oporavi od poraza od Luke Nardija u Indijan Velsu i da uhvati pravi zalet za šljaku i turnire koji slede.

Meč između Đokovića i Safijulina zakazan je kao treći na glavnom terenu u Kneževini i ne bi trebalo da počne pre 14.30 sati.

Prvi meč od 11.00 igraće Aleks de Minor i Sten Vavrinka, a zatim će na teren izaći Miomir Kecmanović i Mateo Beretini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here