Ko stoji fudbalerima Srbije na putu za Rio 2016?

0

Fudbal je Brazilcima na prvom mestu, čak i pre karnevala u Riju 

 

Naša mlada reprezentacija se našla među osam najboljih u Evropi, i to ne slučajno: u završnoj fazi kvalifikacija pobedila je branioca trofeja, Španiju, eliminisavši je iz konkurencije i za prvenstvo čiji je domaćin Češka 2015, i za Rio.

Uz "orliće", na žrebu koji počinje u 18 sati, a kojim će, bar jednim delom, rukovoditi i čuveni češki fudbaler Pavel Nedved, naći će se još i imena domaće, selekcije Češke, kao i Danske, Engleske, Nemačke, Italije, Portugala i Švedske.
Timovi će biti razvrstani u dve grupe od po četiri učesnika, a iz svake grupe – po dve najbolje selekcije će proći dalje.

Grupa A: Češka, Nemačka, Danska, Srbija
Grupa B: Engleska, Italija, Portugal, Švedska

Tu, zatim, postoji i jedna začkoljica: kako sa U-21 prvenstva Evrope na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro idu četiri ekipe, naizgled je jasno da će polufinalisti obezbedili plasman na najveću svetsku smotru sporta. Ipak, ako među polufinalistima bude Engleska, a ona nije član Međunarodnog olimpijskog komiteta, pa ne može da učestvuje na Igrama, onda će se u Češkoj organizovati i meč za peto mesto na šampionatu Evrope, i to kako bi se dobio poslednji evropski putnik na Olimpijske igre, upravo umesto Engleza.

 

"Nemci su svakako najteži protivnik i prema oceni mnogih, glavni favoriti za osvajanje trofeja. Mi protiv njih igramo prvi meč i siguran sam da imamo šta da pokažemo. Posle Nemaca nas očekuje meč sa domaćinom Češkom, što je uvek
nezgodno… Ta dva meča su najbitnija, ali svi mi verujemo u dobar
rezultat", rekao je selektor "orlića" Radovan Ćurčić.

Podsetimo, na Olimpijskim igrama ne mogu da učestvuju "prave" fudbalske reprezentacije, već igrači moraju da budu do 23 godine stari, a svaki tim može da ima najviše trojicu fudbalera koji su i stariji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here