EPA
Koko Gof

Mlada američka teniserka Koko Gof potvrdila je sjajnu formu i uspela da osvoji prvi grend slem u karijeri. Bila je bolja od Beloruskinje Arine Sabalenke 2:1, po setovima 2:6, 6:3 i 6:2.

Baš kao što je i najavila u svojim izjavama kada je pričala da je za titulu sazrela, sada je to i pokazala. Šampionka Sinsinatija i Vašingtona nije iznenadila što je stigla do trofeja u Njujorku, ali jeste definitivno i raritet da jedna tinejdžerka osvoji US open.

Pre nje Amerikanke tinejdžerke koje su bile najbolje na „Flašing medouzu“ su Serena Vilijams, Trejsi Ostin i Kris Evert.

Nije počeo baš meč najsrećnije za Gof jer je Sabalenka bila izuzetno motivisana. Igrala je napadački i za nešto manje od 40 minuta je bilo 6:2. I u drugom setu je imala brejk prilike, ali kako ih nije iskoristila, Kori Gof je počela da se diže. Napravila je brek za 3:1 i tu prednost je iskusno zadržala.

U trećem setu se igra Sabalenke već raspala jer je odmah ispustila dva brejka, a čak i kada je probala da se vrati ostvarivši jedan brejk, veoma brzo je sve propalo jer je i treći put u setu izgubila svoj servis.

Gof će sada biti treća teniserka sveta, a na to mesto dolazi sa šeste pozicije preskočivši Pegulu i Ribakinu. Sabalenka je iskoristila loše izdanje Ige Švjontek i ulazak u finale joj je dovoljan da postane prva na WTA listi, po prvi put u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here