Kolarov “izbombardovao” Palermo

0

 

Fudbaleri Lacija plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije, pošto su večeras u Rimu pobedili Palermo rezultatom 2:0. Golove za rimski klub postigli su srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov u 58. i Serđo Flokari u 74. minutu.

 

Kolarov je načeo mrežu Sicilijanaca, tako što je dočekao jedan odbitak i udarcem levom nogom sa preko 20 metara poslao loptu u levi donji ugao golmana Palerma. Srpski defanzivac je ovu utakmicu odigrao u veznom redu, što je iskoristio tako što je u nekoliko navrata "bombardovao" gol gostiju, pa je tako u prvom poluvremenu zatresao i prečku.

 

 

Posle ove odlične partije Kolarova ostaje da se vidi da li će čelnici Intera da se aktivnije angažuju u već najavljenom transferu, koji priželjkuje i njegov dojučerašnji saigrač iz Lacija Goran Pandev.

 

”Biće super ako se nešto dogodi po tom pitanju ove zime, prelazak u neki od vodećih evropskih klubova bio bi svakako veliki korak napred u mojoj karijeri i motiv više da nastavim sa dobrim igrama. U Realu do juče nisu znali da sam živ, da postojim, a sada žele da me dovedu. To je veliki kompliment za mene”, istakao je Kolarov.

 

I fudbaleri Katanije, koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Italije.

 

Katanija je kao gost napravila veliko iznenađenje pobedom u Đenovi protiv istoimene ekipe rezultatom 2:1. Oba gola za Sicilijance postigao je fantastični Plasmati, u 5. i 8. minutu, a utešni gol za domaćina delo je Rosija u 57. minutu.

 

Siniša Mihajlović je posle duela u okviru italijanskog šampionata ovog vikenda kada je i isključen, najavio mogućnost "osvete" u Đenovi, što se i obistinilo. Katanija će se u četvrtfinalu italijanskog Kupa sastati sa Romom, koja je pobedila Triestinu 3:1.

 

Plasman u četvrtfinale Kupa Italije ranije su izborili Udineze, Fiorentina, Inter, Roma, Milan, Katanija i Juventus.

 

 

Rezultati:
Fiorentina – Kjevo 3:2 (1:2)
Mutu 35′, 77′, Babakar 75′ – Granoče 7′, Bentivoljo 38′

Udineze – Lumecane 2:0 (1:0)
Lodi 45′(pen), Koradi 61′

Lacio – Palermo 2:0 (0:0)
Kolarov 57′, Flokari 74′

 

U četvrtfinalu Kupa Italije sastaju se:
Fiorentina – Lacio
Roma – Katanija
Inter – Juventus
Milan – Udineze

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here