Youtube/RTS Najlepše narodne pesme
Marinko Rokvić

Marinko Rokvić preminuo je 68. godini, a njegove kolege i prijatelji se preko društvenih mreža opraštaju od folk pevača.

– Ne mogu da verujem da je Marinko preminuo. Ovo je strašno. Hvala mu puno za sve i moje najiskrenije saučešće porodici. Bio je pevačina, veliki čovek i drug – rekao je Miroslav Ilić i dodao da je bio upoznat sa njegovim zdravstvenim problemima.

Tugu zbog ove vesti nije krila ni pevačica Nada Topčagić.

– Ne mogu da verujem, ne. Strašno sam pogođena, molila sam se svako veče samo da preživi sve to, ja sam videla po njegovoj Slavici i po porukama da nije dobro, samo su mi to napisali – rekla je Nada i dodala:

– Ja sam Slavici rekla šta god treba da sam tu i videla sam po njihovom da nema ništa od toga, samo je rekla da nije dobro i tako mi je napisala. Grozno se osećam, otišla mi je cela mladost i deo života, ja sam samo vikala ”Prebrodiće, prebrodiće”, ne mogu da verujem.

Dosta pevača je sa tugom komentarisalo odlazak legende narodne muzike.

– Pre sat vremena su mi javili da nas je Marinko napustio. Tužno i pretužno. Izgleda da je došlo vreme za našu generaciju. Bio je pravi pevač. Poslednji put smo se čuli pre pola godine. Kako se razboleo nikome se nije ni javljao. Naša deca su bila više u kontaktu – rekao je Halid Bešlić.

– Bilo je šta je bilo ne možemo da se radujemo ničijoj smrti žao mi je, žao mi je, verujte mi. Među živim ljudima je sve dozvojeno, život je surov, ali ovakve stvari su veliki udarac. Neka ga nebo primi u svije carstvo sve nas to čeka. Žao mi je je, žao mi je. Teško mi je kad čujem da je neko nepoznat preminuo, a ne neko koga godinama znam i sa kim sam zajedno i nastupao – rekao je Miloš Bojanić.

Pevačica Dragana Mirković se oglasila preko Instagrama.

– Jedan po jedan, velikani odlaze da pevaju u nebeskoj kafani. Dragi moj Marinko, odmori se tamo gde nema bola i tuge, a mi ćemo ostati da te se sećamo i spominjemo zauvek jer tvoj prelepi glas i antologijske pesme ostaju neizbrisivi deo naše muzičke zaostavštine. Mi koji smo te znali, postovali i voleli, danas delimo tugu sa tvojom porodicom kojoj upućujem svoje iskreno saučešće – napisala je ona.