pixabay.com

Nivo ruskog spoljnog duga je u drugom kvartalu prvi put u istoriji pao ispod 15 odsto BDP, a dug po glavi stanovnika iznosi 2.300 dolara, što je najmanje od 2006. godine.

Na kraju drugog tromesečja je spoljni dug Rusije iznosio 343,4 milijarde dolara ili 14,96 odsto BDP Ruske Federacije, kao proizilazi iz računice agencije RIA Novosti na osnovu podataka centralne Banke Rusije.

Kako prenosi Komersant, već sada se zna da je spoljni dug Rusije u trećem kvartalu smanjen za još četiri odsto na 329,5 milijardi dolara, a od početka godine je dug pao za 14,1 odsto.

Ruska centralna banka je ranije rekla da je niži spoljni dug uzrokovan slabljenjem ruske rublje u odnosu na američki dolar, kao i smanjenjem obima ruskih državnih hartija od vrednosti kojima raspolažu osobe koji nisu rezidenti Rusije.

Spoljni dug Rusije je u padu već nekoliko godina zaredom. U 2020. godini je iznosio 31 odsto BDP, 2021. godine – 26,2 odsto BDP, a 2022. godine 16,6 odsto BDP.

3 COMMENTS

  1. Pa.vi recite da Rusi ne znaju šta rade !
    Koliko beše dug gradjana u Srbiji po glavi stanovnika??
    Ova nazadna bagra ga je u zadnjih 11 godina uspešno uvećala sa 2400 na 6800 dolara …po glavi stanovnika!

  2. Pravi ljudi na pravom mestu,neko uzdigne svoju zemlju neko pak unisti i zemlju i narod prodaje joj resurse a o teritoriji da i ne pricamo.

  3. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here