Kolo igrali punim srcem

0

 

Manifestacija na kojoj se svako kolo igra punim srcem je ovog puta pored domaćina okupila i igrače kluba Nova generacija iz Šorndorfa i KUD-a Srbija-Izvor iz Noj Izenburga. Program je počeo pesmom "Marijo, deli bela kumrijo"u izvođenju domaćina i posle pozdravnih reči predsednika Danijela Tadića i generalnog konzula Srbije u Štutgartu Božidara Vučurovića. Tadić je otvorio ovu manifestaciju.
 

Prilog za poplavljene

U toku večeri skupljani su posebni prilozi za poplavljena područja u Srbiji i Republici Srpskoj. Na toj, kao i na svim dosadašnjim humanitarnim i društvenim akcijama, klubove je pohvalio generalni konzul Božidar Vučurović.

Putovanje iz jednog kraja Srbije u drugi kroz igru i vesela kola vodila je divnom pričom učiteljica Adrijana Joksimović, čiji su se đaci Natalija Bodirogić, Aleksandra Bojić i Nemanja Tadić predstavili Zmajevim "Đulićima". "Pesmo moja", "Ala je lep ovaj svet" i "Kaži mi, kaži" odzvanjali su prepunom salom, a publika je recitovala s njima.

 

Na bini je usledio pravi folklorni spektakl kad su počeli da se smenjuju gosti i domaćini.

 

Igre i pesme iz Šumadije, Kosovskog Pomoravlja, Pčinja i slavski običaj iz okoline Bujanovca u izvođenju domaćina, pa igre iz Srema, iz Crnorečja i Radujevca u izvođenju i Nove generacije iz Šorndorfa kao i Igre iz Užica koje su odigrali igrači KUD Srbija Izvor publika je dočekala na nogama. Baš kao i nastupe ženskih pevačkih grupa gostiju.

Ideja da se mladi iz više gradova druže i da dele lepe i nezaboravne trenutke i ovoga puta se ostvarila, a predsednik SKC "Vuk Stefanović Karadžić" je obećao da će se posle ovog petog uspešnog festivala raditi na tome da on preraste u tradiciju. Svi prisutni su potom uživali u muzici Makija i njegovog benda, kao i u kulinarskim specijalitetima, koju su na ovakvim proslavama na ceni, jer starija ekipa Centra predvođena Milićem Tadićem i Stojadinkom Kikom Kostić pravi izvrsne ćevape i ostale specijalitete sa roštilja. I ovoga puta bili su ti naši građani iz drugih gradova Gagenaua, Karlsruea, Pforchajma, Frajburga, Baden-Badena i gosti iz Švajcarske.

Posle ove velike manifestacije SKC "Vuk Stefanović Karadžić" nastavlja redovne aktivnosti u svojim prostorijama u Badenerstr. 9.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here