Kolubari dva pehara

0

Igrači i rukovodstvo FK Kolubara sa domaćinima
 

Rukovodilac omladinskog pogona SV Feldmohing Marko Mandarić je zbog posledica katastrofalnih poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj želeo da iz svake od ove tri republike bivše Jugoslavije dovede na turnir po jedan klub i da turnir ima humanitarni karakter. Uspeli su da dovedu samo FK Kolubaru, čije su dve ekipe osvojile prvo i drugo mesto na turniru.

 

Pokloni

SV Feldmohing je u dogovoru sa svojim poslovnim partnerima i proizvođačima SPORTske opreme obradovao goste iz Srbije poklonima. Marko Mandarić kaže da su gostima darivali 20 fudbalskih lopti, po 30 dresova, jakni i trenerki.

Tokom dvodnevnog trajanja turnira deca i roditelji, kao i članovi uprave Kolubare, bili su smešteni u Minhenu, a sve troškove puta pokrio je SV Feldmohing, koji je organizovao i akciju prikupljanja poklona za goste iz Lazarevca.

Mandarić kaže da su se na njihov poziv odazvali FC Bajern, TSV 1860 Minhen i Unterhahing darujući prigodne poklone. Na letnjem festu koji SV Feldmohing organizuje pred odlazak na godišnje odmore biće obavljena licitacija poklona ova tri kluba, a sav prihod namenjen je kao pomoć FK Kolubara.

 

 

Prvo i drugo mesto

Omladinska fudbalska škola Kolubare je u Minhenu pokazala da ima kvalitetne ekipe. Ekipa dečaka rođenih 2005. je bila najbolja na turniru i na osam utakmica pobedila je sve protivnike i osvojila pobednički i prelazni pehar sa impozantnom gol-razlikom 41:4, dok je tim dečaka rođenih 2003. u konkurenciji 26 ekipa, među kojim je i drugoligaš TSV 1860 Minhen, bio drugi. Trener ekipe koja je osvojila prvo mesto je Zoran Stojanović Pirke, a drugoplasiranog sastava Đorđe Blagojević.

 

Na turniru je prvog dana bio i Danijel Birofka, fudbaler TSV 1860 Minhen, koji je poklonio svoj dres za aukciju. U organizaciji dolaska Kolubare u Minhen, ali i za vreme boravka, dosta se angažovao i Nebojša Todorović, koji je za goste organizovao posetu i obilazak Alijanc arene.

 

Vicekonzul Biljana Čelik-Jeftić i zamenik načelnika Bojan Stević
 

Učesnike turnira pozdravila je vicekonzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu Biljana Čelik-Jeftić, koja se zahvalila organizatorima i poželela nastavak saradnje ova dva SPORTska kolektiva.

Zamenik načelnika opštine Lazarevac i predsednik FK Kolubara Bojan Stević je pre povratka u Srbiju bio oduševljen gostoprimstvom, u prvom redu angažovanjem šefa omladinskog pogona SV Feldmohing Marka Mandarića, podrškom porodice Todorović i Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu.
 

Za decu 394 ranca

Dijana Todorović iz Minhena je od firme Ergobeg iz Kelna uspela da obezbedi 394 ranca za školsku decu i oni će biti podeljeni deci sa poplavljenog područja, siromašnoj i deci sa posebnim potrebama. Ovaj poklon vredi preko 30.000 evra! Na utovaru poklona, koji je bio smešten u garaži Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu, radili su roditelji i članovi uprave FK Kolubara. Sa gostima iz otadžbine bile su i generalni konzul Snežana Miljanić i vicekonzul Biljana Čelik-Jeftić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here