youtube/printscreen
Željko Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je u Beču najavio da će naredne sedmice Švedskoj akademiji nauka i Nobelovom komitetu biti poslato protestno pismo zbog dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

On je za televiziju N1 rekao da je siguran da je onaj ko je utemeljio nagradu imao u vidu ljude koji donose i šire mir, a ne „likove poput Handkea, koji šire mržnju i negiraju zločine i genocid zasnovan na etničkoj ili verskoj mržnji“.

Komšić tvrdi da je dodela Nobelove nagrade Handkeu za svaku osudu i da se „kosi sa svim moralnim normama“, uporedivši to sa zamišljenom situacijom da se posle Drugog svetskog rata dodeli nagrada nekome ko negira Holokaust.

Prethodno je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio dodelu Nobelove nagrade Handkeu i čestitao mu na priznanju, dok je bošnjački član Šefik Džaferović protestovao zbog te odluke.

6 COMMENTS

  1. Boze sacuvaj od budala, a sve ih je vise na zalost. Slusaj molim te, neki lik iz politickog crtanog filma salje protest Nobelovom komitetu… ko o cemu a ustase o genocidu, vrv je i ovaj patuljak na platnom spisku NATO?
    Na srecu genocid nije ono sto saksonci propisu `zakonom` nego delo na terenu kao npr. Jasenovac, kao npr. Oluja, … u Srebrenici posle genocida vlast vrsio musliman, do zadnjih izbora kad na silu dalje nije mogao…neverovatna upornost u gluposti bez argumenta, u ponavljanju notorne lazi u koju ni sami ne veruju ali eto, placeno im da tako sviraju.. E kukala ti majka, ko velis bices upamcen kao jedna od budala sa zalbom bez osnova, jel naravno nisi upoznat da se nagrada ne opoziva, nikada cak i kad je pogresno data, ko npr. Klintonu za mir u svetu a pobio milione neduznih civila?!

  2. Trebo si ti da dobijes za tvoju neogranicenu mrznju. Kad bi se stvarno delile nagrade te vrste ti bi Komsicu dobio bez da te neko predlozi prvu kao naj veceg srbomrzca i njihovih prijatelja.

  3. Boze kakav nepismenjakovic, evo da se kladimo da nemas pojma Komsicu zbog cega je Petar Hanke dobio Nobelovu bagradu.
    Za utehu, sledece godine predlozicemo tebe i Bakira za nagradu kao naj vecih srbomrzaca.

  4. Zabij se u tu tvoju provinciju i cuti glupane jedan. Ti nemas pojma ko je Petar Hanke. Previse si zasjenjen tvojom mrznjom prema srbima. Pomisli samo koliko te voli tvoj narod pa ce ti biti jasno ko si ti Komsicu.

  5. Papan je hteo na silu da ispadne pametan. Treba da zna da se izvesne stvari ne mogu ni kupiti, ni dobiti na silu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here