Screenshot
Nasilje u Trsteniku

“Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole. Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika”, saopštio je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Ovim rešenjem praktično je verifikovana odluka Nastavničkog veća koje se izjasnilo da se dvojica učenika isključe iz škole. Inače, roditelji trećeg učenika su pre jednoglasnog izglasavanja Veća, podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz Tehničke škole.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gde trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesorku, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se snimaju, potresao je celu Srbiju i izazvao burnu reakciju javnosti.

Učenici Tehničke škole u Trsteniku I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su pre incidenta zakasnili na čas.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović, koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Tehničke škole, dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet.

Otac jednog od mladića, zapretio je da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina, ali takva tužba do danas nije stigla u Tehničku školu.

1 COMMENT

  1. Čovek šalje tehnologiju i ljude u svemir a na mnogim mestima ne može bez straha da šeta ulicama sopstvene planete. Može da opremi kuću svakakvim savremenim pogodnostima, a ne može da zaustavi plimu školskog, poslovnog i porodičnog nasilja i raspadanja brakova i porodica.
    I može da stvori informacionu eru, a nije u stanju da pouči decu ni odrasle ljude da žive zajedno bez svađe, tuče, verbalnog nasilja u miru. Čudno zar ne?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here