Košarkaši Crvene zvezde od sutra će nastaviti sa treninzima u hali „Aleksandar Nikolić“ (Pionir) u Beogradu, saopštio je klub.

– Za naš seniorski tim sada sledi naredni korak i selidba u halu „Aleksandar Nikolić“, gde će se održavati treninzi od ponedeljka, ali gužve na našim otvorenim terenima neće nedostajati jer će od ponedeljka na tri terena trenirati sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda počev od pionira – stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Crveno-beli su u prethodnih sedam dana obavili prvu osnovnu fazu priprema za eventualni povratak na teren, pošto su obavili sve neophodne testove, uključujući i testiranje na virus Covid-19-

Tokom šest dana treninga na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu posle dvomesečne pauze, akcenat je stavljen na postepeno uvođenje igrača u trening nakon pauze koja je za profesionalne sportiste bila izuzetno duga.

Stručni štab na čelu s Draganom Šakotom okupio je sve domaće igrače koji su pod ugovorom sa KK Crvena zvezda, kao i jednog stranog igrača Majkla Odža.

Na prozivci su bili kapiten Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vladimir Štimac, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Nemanja Nenadić, Nikola Jovanović, Marko Pavićević i Lazar Vasić.

– Svi momci su odradili u prethodnim danima sve što je od njih tražio stručni štab i u ovoj fazi povratka na teren, na prvom mestu kondicioni trener crveno-belih profesor Aleksandar Lukman. Osnovni cilj je ispunjen, ekipa se vratila na teren i počela da vraća snagu, ali i po prvi put posle 11. marta „osetila“ koševe. Povratak u našu kuću i na mesto gde je stvarana košarka na ovim prostorima bez obzira na činjenicu da se dogodio u vanrednim okolnostima, predstavljao je jedinstvenu priliku da se mnogi vrate u prošlost i podsete kako je to bilo pre više decenija kada su se na terenima KK Crvena zvezda igrale i prvenstvene utakmice – navodi se u saopštenju crveno-belih.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime