Koncert za svačiju dušu u Roršahu

0

Virtuoz na harmonici: Goran Kovačević
 

– U sastavu su trojica Švajcaraca i ja, Srbin. Udružili smo se pre šest godina da bi svirali džez, a onda sam u naš repertoar uveo i balkansku muziku. Kada se sve to "pomešalo" sa džezom stvorili smo jedan, može se reći, novi muzički stil – kaže za "Vesti" Goran Kovačević, magistar muzike, koji u bendu svira harmoniku.

 

Bend

"The Dussa Orchestra" čine Goran Kovačević – harmonika, Peter Lencin – saksofon, Patrik Kesel – kontrabas i Enriko Lencin – udaraljke. Više o ovom orkestru možete saznati na njihovoj veb stranici njnjnj.dusaorchestra.com

 

"Duša Orkestra"
 

– Orkestar je dobio ime "Duša" jer asocira na muziku koju izvodimo a koja svoje korene ima u Makedoniji, Bosni, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj. Tu je i američki i fank džez, ali i ostalo što kombinujemo u svojim nastupima – dodaje Kovačević.
 

Vrsne muzičare publika je posle svake numere nagradila burnim aplauzima, ponajviše posle melodija sa balkanskih prostora. Posle završenog koncerta, na zahtev publike odsvirali su nekoliko numera na "bis".

 

Gosti oduševljeni nastupom četvorice muzičara
 

Gostima na usluzi bili su mladi članovi folklornog ansambla domaćina, svi obučeni u klupske majice sa oznakom njihovog udruženja. Inače, poseban čar i lepu atmosferu dala su zatamnjena svetla i upaljene sveće u sali.
 

Turneje

– Svake godine idemo na jednu veću turneju. Prošle godine svirali smo u Londonu, Berlinu i Njujorku, ali najviše nastupamo u Švajcarskoj i Nemačkoj. Ove godine planiramo da idemo u Tel Aviv, ali sačekaćemo dok se tamo popravi politička situacija. Takođe, svirali smo i u Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj i drugim zemljama Evrope – kaže Goran Kovačević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here