Kontrola letenja spremna za povećan broj aviona iznad Srbije

0

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore spremna da prihvati povećan broj aviona inad Srbije zbog izmeštanja vazdušnih koridora sa teritorije Ukrajine (Foto: Arhiva)
 

Rovčanin je naveo da je već razgovarano sa predstavnicima vazdušnog saobraćaja, jer su svetske kompanije preporučile svojim avionima, koji saobraćaju od evropskih gradova na Daleki istok i obratno, da lete preko Rumunije i Bugarske.

 

On je ocenio da Kontrola letenja Srbije i Crne Gore neće imati bilo kakvih problema da isprati i usmerava i znatno veći broj aviona, jer za to ima potrebne kapacitete, prenosi RTS.

 

Rovčanin je napomenuo da je sasvim izvesno da, ako aviokompanije budu tražile prelet preko Hrvatske, to će tražiti i od Srbije koja je spremna da prihvati veći broj aviona na svom nebu.

 

Aviokompanije čiji avioni poleću sa aerodroma u Frankfurtu, Amsterdamu, Parizu i Londonu u subotu su, nakon rušenja malezijskog putničkog aviona u ratnoj zoni Ukrajine, letove do destinacija na Dalekom istoku preusmerile na južni koridor, odnosno preko Mađarske, Bugarske i Rumunije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here