D. PAŠIĆ
Familije Popović i Kopuz sa protom Draganom Mićićem

Na veliki praznik Svetog oca Vasilija Ostroškog Čudotvorca skromno, u senci korone, obeležena je slava parohije u Lincu. Već drugu godinu brojni parohijani su sprečeni da u porti svetinje obeleže ovaj veliki praznik, međutim s obzirom na pošast virusa, svi su svesni da će se uz Božju volju i strpljenje, opet okupljati kao ranijih godina.

Ovog puta je prvo u hramu nedaleko od Dunava služenja liturgija, a zatim u parohijskoj sali priređeno lomljenje kolača. Familija Predraga i Ranke Popović treći put bila je domaćin, a za sledeću godinu se prijavila porodica Kopuz. Predrag Popović je Petru Kopuzu predao četvrtinu slavskog kolača i poželeo mu srećno kumstvo.

– Velika je čast biti domaćin slave, Svetog oca Vasilija Ostroškog, zaštitnika naše parohije. Da nam Bog da zdravlje, da se okupljamo, čuvamo i negujemo našu tradiciju. Zahvalni smo proti Draganu na poverenju koje nam je ukazano kao i dragim Popovićima, koji su bili domaćini ove godine. Verujem da ćemo sledećeg puta imati više gostiju odnosno da će parohijani moći da se okupe u porti hrama kao što je bilo ranijih godina. U ime moje familije želim svima svako dobro da se gledamo u zdravlju i okupljamo na mnogaja leta – poručio je Petar Kopuz.

Predrag Popović i Petar Kopuz

Ponovo radi biblioteka: U policama više hiljada knjiga

Parohijane je obradovala i vest da od 15. maja ponovo mogu da koriste parohijsku biblioteku “Ostrog”, koja se nalazi iznad sale u porti hrama. Svi ljubitelji knjige mogu od ove subote od 16.00 do 17.00 da podignu odnosno vrate omiljeno štivo. Biblioteka ima više hiljada naslova, tako da za svakog ima ponešto.