Pixabay

Fudbalska reprezentacija Australije je u poslednjih sedam dana odigrala dve utakmice u okviru kvalifikacija za sledeće Svetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u Kataru i zabeležila dve pobede.

Najpre su izabranici trenera Grema Arnolda savladali Kinu u Dohi sa 3:0, a u utorak su u drugom meču grupe B trijumfovali 1:0 protiv čvrstog tima Vijetnama u Hanoju.

Australija zauzima prvo mesto na tabeli, a na kraju kvalifikacija dve prvoplasirane reprezentacije će izboriti plasman na završnicu Svetskog prvenstva u Kataru.

Australija je pobedom u Vijetnamu ostvarila i rekord. Po prvi put u istoriji Sokerusi su zabeležili deset uzastopnih pobeda u zvaničnim mečevima. U prvoj fazi kvalifikacija dobili su svih osam, a sada još dva meča.

Pobedu u Vijetnamu doneo je bek Sidneja Rajan Grant, golom u 43. minutu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu držvnog tima.

Svih 90 minuta je kao i protiv Kine odigrao fudbaler srpskog porekla Tom Rogić, dok su na klupi za rezerve bili golman Deni Vuković i štoper Miloš Degenek.

Australija je protiv Vijetnama igrala u sastavu: Rajan, Smit (Behič), Grant, Sejnsburi, Sautar, Irvajn, Hrustić (Džego), Mabil, Mekgri (Moj), Rogić, Tagart (Djuk).

Protiv Omama na neutralnom terenu?

Naredna dva meča uz kvalifikacijama Australija igra za mesec dana. Najpre će 7. oktobra dočekati Oman, a pet dana kasnije gostovaće u Japanu. Za sada se još ne zna gde će se meč protiv Omana igrati, zbog strogih restriktivnih mera i obaveznog hotelskog karantina u trajanju od 14 dana za sgve koji stižu iz inostranstva.

Ukoliko fudbaleri Australije i Omana ne dobije izuzeće od karantina, utakmica će se sasvim sigurno igrati na neutralnom terenu, kao što je bio slučaj s nedavnim duelom protiv Kine.

Grupa B

Rezultati: Japan – Oman 0:1, Australia – Kina 3:0, Saudijska Arabija – Vijetnam 3:1, Vijetnam – Australija 0:1, Kina – Japan 0:1, Oman – Saudijska Arabija 0:1.

1. Australija 2 2 0 0 4:0 6

2. S. Arabija 2 2 0 0 4:1 6

3. Japan 2 1 0 1 1:1 3

4. Oman 2 1 0 1 1:1 3

5. Vijetnam 2 0 0 2 1:4 0

6. Kina 2 0 0 2 0:4 0

Naredni mečevi: Saudijska Arabija – Japan, Kina – Vijetnam, Australija – Oman (7. oktobar), Japan – Australija, Oman – Vijetnam, Saudijska Arabija – Kina (12. oktobar).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here