Korejci svetski šampioni u brzom pisanju SMS-a

0

 

Takmičenje je održano u Njujorku, u organizaciji kompanije "LG", a Bi Jeong Ho (17) i Ha Mok Min (18), postali su novi šampioni u brzom i tačnom kucanju tekstualnih poruka na mobilnim telefonima.

 

Drugo mesto osvojio je američki par – Kejt Mur (16) i Morgan Dinda (14), dok su "bronzu" osvojili Argentinci, a četvrto mesto Brazilci. Na Svetskom kupu u brzom pisanju SMS poruka učestvovali su i Meksikanci, Španci, Portugalci, Rusi, Afrikanci i Australijanci.

 

 

Zadatak je bio isti za sve – trebalo je što brže i što tačnije prepisati tekst sa video bima u mobilni telefon, pazeći pritom i na velika slova, mala slova i znakove interpunkcije. Službeni jezik takmičenja bio je engleski, ali su takmičari kucali SMS poruke i na portugalskom, španskom i ruskom jeziku.

 

Izgleda da brzo kucanje poruka na mobilnim telefonima može da bude životni poziv, jer među najboljima ima osoba koje su već učestvovale na sličnim takmičenjima – Korejac Bi je bio šampion svoje zemlje 2007. i 2008. godine, a Amerikanka Morgan je na Svetskom kupu 2009. takođe osvojila drugo mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here