Foto: KSS
Kadetska i juniorska liga Srbije

Svečana promocija Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 održana je u dvorani Radničkog na Crvenom krstu.

Promociji je prisustvovalo kompletno rukovodstvo Košarkaškog sveza Srbije na čelu sa predsednikom Predragom Danillovičem, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i sin Dušana Ivkovića Pavle, Nebojša Ilić, mlada koddarkaddica Art basketa Viddnja Stefanović i mladi košarkač Partizana Dušan Tanasković, koji su sa uspehom igrali ove lige…

Pre 12 godina na ideju nedavno preminulog Dušana Ivkovića, 2009. godine formirana je Juniorska liga Srbije.

Upravo zbog toga, promocija je ove godine održana u dvorani Radničkog na Crvenom krstu, mestu na kome se stvarala istorija jugoslovenske i srpske košarke zahvaljujući legendarnom Dudi, jednom od najvećih trenera svih vremena.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, prisutnima se prvo obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

– Drago mi je što ste došli u ovako velikom broju… Ovo je za mene posebno mesto zbog mog prijatelja Dude, nije bilo boljeg mesta za početak sezone od ove dvorane… Trud koji ulaže Košarkaški savez Srbije oko Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige ne bi bio moguć bez naših poslovnih partnera Rode i Triglava, kojima zaista dosta dugujemo i veoma smo im zahvalni. I ovom prilikom im se zahvaljujem iz srca… Nadam se da ćete imati uspešnu sezonu, budite pre svega fer i pošteni prema sebi, a i prema rivalima. Na kraju krajeva, neka pobedi onaj ko bude najbolji… – rekao je Danilović.

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here