Kosorova primila nagradu od aktera seks afere?!

0

 Jadranka Kosor prima priznanje od Vahida Ibrišimovića
 

Kako napominje "Dnevni Avaz", kantonalni tužilac Damir Alić saslušao je Ibrišimovića u okviru istrage koja se zbog navođenja na prostituciju vodi protiv Joze Banovića, vlasnika ugostiteljskih objekata "Jet star" u Živinicama i "Vila Sensi" u Banovićima.

 

Ibrišimović je pozvan na saslušanje nakon što su ga dve maloletnice, koje su bile u lancu prostitucije, označile kao redovnog korisnika usluga. Podatak o tome da je Ibrišimović svedok-korisnik, javno je objavilo Tužilaštvo BiH, a informaciju je kasnije i potvrdio tužilac Alić.

 

"Sigurno je da za premijera bilo koje države nije nimalo ugodna situacija da prima nagradu, i pri tome se fotografiše, srdačno grli i ljubi, od čoveka koji je samo nekoliko dana ranije odgovarao u Tužilaštvu na pitanja o seksualnim odnosima sa 16-ogodišnjakinjama", komentar je sarajevskog dnevnog lista.

 

"Avaz mrzi sve što je hrvatsko"

Iz "Tuzlanskog lista" stiglo je i posebno saopštenje u kom negiraju navode "Dnevnog Avaza".

"Sarajevski dnevnik "Avaz" je dodelu Plaketa "Tuzlanskog lista" iskoristio za još jednu demonstraciju mržnje prema Hrvatima i svemu što je hrvatsko. Tako je isfabricirao i aferu oko dodele priznanja gospođi Jadranki Kosor, predsednici Vlade Republike Hrvatske, stoji u saopštenju koje potpisuje urednica Jasna Subotić.

 

Kako se dodaje istina je da se protiv Ibrišimovića ne vodi nijedan istražni niti kazneni postupak, kako od strane policije tako i od tužilaštva.

 

Potvrđujemo da je gospodin Vahid Ibrišimović ‘svedok obrane’ na molbu gospodina Joze Banovića, potpredsednika HDZ Soli i vlasnika Motela ‘Jet star’ protiv koga je pokrenuta istraga pred Kantonalnim tužilaštvom.

 

Kabinet premijerke Kosor, kao i služba za odnose s javnošću Vlade RH, brane se da o tome nisu ništa znali.

 

"Izbor "Tuzlanskog lista" potvrđuje važnu činjenicu da je politika saradnje i dijaloga predsednice hrvatske Vlade pozdravljena i od strane državljana Bosne i Hercegovine", stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću Vlade RH, kojima ni najnovija saznanja o vlasniku "Tuzlanskog lista" nisu bila dovoljni motiv da se od nagrade i ograde.

 

Podsetimo, Tuzlanski list je hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor povodom treće godišnjice izlaženja tog lista svečano uručio priznanje "Osoba godine u regiji Zapadnog Balkana". Premijerka je priznanje primila na svečanosti održanoj u nedelju u Tuzli, objasnivši kako je došla u BiH jer smatra da je to veliko i važno priznanje, pogotovo kad dolazi od novinara, uredništva i čitalaca "Tuzlanskog lista".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here