Pixabay

Poslanik Samoopredeljenja Agon Batuša smatra da će zbog nedavnog incidenta u Banjskoj, Kosovo imati prednost u procesu dijaloga.

– Ono što se desilo je dovoljna argumentacija u dijalogu. To će se odraziti na dijalog, jer međunarodni ljudi sada shvataju da je premijer Kurti bio u pravu – izjavio je Batuša.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj istakla je da Vlada treba da zna da iskoristi prednost stvorenu napadima na severu u procesu dijaloga.

– Srbija je dekonspirisala svoj pristup Kosovu. Vlada treba da iskoristi ovu prednost u procesu dijaloga – rekla je  Kadrijaj.

1 COMMENT

  1. Nema pregovora o licnoj svojini. Koliko Srba ima svoja imanja na Kosovu? Koliko Srba ima svoje kuce, stanove, njive, regularno nasledjenu zemlju, …..? koliki je taj broj? Koliki je taj procenat? Secam se da su ’80 tih prodavana imanja i kuce siptarima, secam se mnogo Srba sa Kosova koji su kukali da su proterani i koji su kupovali oko Banjaluke pojeftino i zemlju i kuce, po Vojvodini, i ostalim delovima majke Srbije….. Eh sad jesu li proterani, jesu li to dobrovoljno prodavali…? Ne znam, Znam za Prvu veliku Seobu Srbalja u 17 veku, pa Drugu Seobu Srbalja sa mitropolitom Carnojevicem koji je u Karlovcu dobio svoju mitropoliju, pa seobe 19 veka itd…itd… Ovo malo sto je ostalo, s obzirom na otezanje resavanja situacije, bojim se da srpskog uva nece vise biti na Kosovu.Kosovu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here