EPA/PETRIT PRENAJ

Na administrativnom prelazu Končulj dvojica Srba, direktori dve osnovne škole, privedena su prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju, a tim povodom reagovala je Kancelarija za KiM, najoštrije osudivši taj postupak kao nastavak kampanje zastrašivanja srpskog naroda na KiM i zatražila njihovo oslobađanje.

„Jučerašnje privođenje direktora OŠ „Mladen Marković“ iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi“, navodi se u novom, ispravljenom saopštenju.

Kancelarija je, kako se navodi, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

„Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni“, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom.

6 KOMENTARA

  1. dok se u beogradu slave gayparade i dok nama drogerasi pricaju da mi prihvatimo kako je stebrenica genocid i dok nas dalje bude ovaj vucic ponizavao, nas ce i dalje da vuku teroristi za nos.

  2. Srbija hoce da mz se izjasni i reaguje, pa nama spasa nema iskreno.

    Gde su kontramere gospodo?! Koju to politiku ovi iz vlade vode?!

  3. Nema dta da se reaguje! Kosovo je drzava i to jaka, mi jos de nadamo da mozem ko turci kipar preko noci! Sve smo izgubili, pa i cast!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime