Kosovski agent ubijen u Siriji

0

Foto: Ilustracija
 

Različiti izvori tog lista, uključujući i KOA, rekli su da je taj agent regrutovan nakon uključivanja Albanaca u rat u Siriji. Izvori iz KOA-a rekli da je on bio prepušten sebi, bez podrške, pomoći i potrebnih upustava o tome kako da postupa.

 

Direktor KOA-a Baškim Smakaj nije odgovorio na pitanja dnevnika, niti objasnio okolnosti pod kojima je ubijen njen agent. O tome dnevnik nije mogao da dobije ni stav Vlade Kosova. O ubistvu agenta direktor Smakaj nije ni podneo izveštaj skupštinskoj komisiji za nadzor KOA.

 

Različiti izvori, uključujući i KOA, navodili su da je agent bio regrutovan nakon što su Albanci sa Kosova krenuli u rat u Siriji, a da je ubijen iz neposredne blizine. Izvori dnevnika su izrazili sumnju da je on otkriven i ubijen. Izvori iz KOA-a su rekli da agent nije bio dobro tretiran od strane službe, da je ostavljen bez podrške, pomoći i potrebnih upustava kako da postupa.

 

Redžepi: Nemam informacija o ubistvo agenta KOA u Siriji

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da nema informacija o ubistvu pripadnika Kosovske obaveštajne agencije (KOA) u Siriji početkom godine, kako su o tome pisali prištinski mediji. Redžepi je u izjavi za portal Indeksonline rekao da nije njegova dužnost da se bavi tim pitanjem, pošto agencija za svoj rad odgovara Skupštini Kosova.

 

"Nismo informisani i to nije naš posao. KOA je nezavisna agencija, nije to moja nadležnost. KOA odgovara Skupštini, a ne MUP-u Kosova", rekao je ministar.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here