Tanjug

Demokratski savez Kosova nastavio je sa serijom postova “Činjenice pre propagande”, ovog puta o ekonomskom rastu u kome navode propagandu vlade o prosečnom ekonomskom rastu od 6,2 odsto za tri godine vlade.

Iz ove stranke na Fejsbuku poručuju da uz ovakav trend vlade, Kosovu treba 40 godina da stigne Hrvatsku i punih 80 godina do proseka Evropske unije.

“Bez pandemijske i postpandemijske godine, privreda Kosova je rasla u proseku za samo 3,6 odsto godišnje. U prethodnih 10 godina prosečan godišnji rast iznosio je 4,7 odsto. Nedostatak centralnih kapitalnih investicija i raspodela punih 811 miliona evra pomoći bez efekta, razlozi su tako niskog ekonomskog rasta”, navode iz DSK.

Dodaju da bez investicija i kapitalnih projekata nema razvoja.

“Razlog za nedovoljan privredni rast je nedostatak kapitalnih investicija. Podsećamo da su u poslednje tri godine centralne investicije samo 11 odsto. Naime, vlada je za ove tri godine izdvojila 811 miliona evra pomoći. Bez investicija i kapitalnih projekata nema razvoja. Propaganda ne čini ekonomiju. Konačno, blagostanje i razvoj se ne mogu sakriti jer utiču na naše građane na svakom njihovom koraku”, dodaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here