Kosovo online
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sa novim ambasadorom Mađarske na Kosovu Belom Božikom i istakao da je Kosovu potrebna podrška Mađarske za status kandidata za EU, programu Partnerstvo za mir ka članstvu u NATO, kao i za članstvo u Savetu Evrope.

Kurti je napomenuo da svoj doprinos tome Mađarska može da pruži tokom predsedavanja Savetom EU sledeće godine, saopšteno je iz kosovske vlade.

Naveo je i da je Kosovu sledeće godine potrebna podrška za status zemlje kandidata za EU, za program Partnerstvo za mir, na putu ka članstvu u NATO i za članstvo u Savetu Evrope.

Kurti je zahvalio Božiku na svemu što je do sada uradio, kao zamenik ambasadora, kako bi se odnosi Kosova i Mađarske podigli na viši nivo.

Zahvalio je Mađarskoj na podršci u oblasti obrazovanja, posebno za 75 stipendija godišnje za studente sa Kosova, ali i podršci u oblasti bezbednosti i odbrane.

Ambasador Božik je potvrdio svoju posvećenost jačanju bilateralnih odnosa i podršci Mađarske Kosovu.

1 COMMENT

  1. Da li to Madjarska igra dvostruku igru.Jasno je svima da je madjarska veliki prijatelj Srbije i da i ona stoji u odbrani medjunarodnog prava i da nezvanicno ne priznaje laznu drzavu.Nadamo se da ce Orban izdrzati pod americkim pritiscima i ostati prijatelj Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here