Koštunica: Nacionalni interesi pre EU

0

Koštunica je, u izjavi dostavljenoj medijima, istakao da nijedna država do sada nije imala politiku da EU nema alternativu, već da je svaka polazila od svojih državnih i nacionalnih interesa i na taj način je pregovarala o svom mestu u EU.

 

Srbija ne sme da zapostavlja sopstvene interese: Vojislav Koštunica
 

"Novi pritisci i uslovljavanja da se Kosmet prizna kao sused i uspostave dobrosusedski odnosi između Srbije i Kosova pokazuju koliko je sadašnja vlast bila lakomislena kada se upustila u politiku da EU nema alternativu", ocenio je Koštunica.

Lider DSS je naveo da Srbija nema suseda koji se zove Kosovo, niti Srbija može da sa tom lažnom državom uspostavlja dobrosusedsku saradnju.

"Bilo bi ispod praga i najmanjeg nacionalnog dostojanstva da predstavnici Srbije na međunarodnim skupovima učestvuju bez našeg državnog imena kako bi i predstavnici lažne države Kosovo mogli da učestvuju", naveo je Koštunica.

Vreme je, prema njegovim rečima, da Srbija vrati svoj životni i vodeći princip da su interesi države i građana ispred svega, jer se tako ponašaju i sve druge evropske države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here